Да живее България продължава да звучи вътре в мен като

...
Да живее България продължава да звучи вътре в мен като
Коментари Харесай

Александър Морфов: Да живее България, но не тази на лумпените и бандитите!

" Да живее България " продължава да звучи вътре в мен като зов за онази България, за която аз си бленувам, а не за тази на лумпените и бандитите, които трансфораха България в бедна и недемократична, страдаща страна. Това разяснява пред Би Ти Ви режисьорът Александър Морфов във връзка Националния празник Трети март.

Режисьорът на " Хъшове " желае България да бъде свободна " от всички тези лумпени, които дерибействат към този момент 30 години... без възприятие за позор и срам ".

Морфов мечтае за България на Ботев, на Левски – възрожденската, за която мечтаеха всички хъшове. „ Аз не знам дали сте избрали точния човек на този празник, тъй като от мен няма да чуете нищо положително за това, което се случва в тази страна. От 30 години дублирам едно и също и не е имало държавно управление, против което да не съм се борил ”, съобщи Александър Морфов.

“Дунавът на нашия народ е неговата механа, ресторантът, през който би трябвало да се мине, с цел да се избави Левски и да се освободи България. Всичките ни фантазии, възторзи, възторг, свършват с ентусиазма на третата чаша – след което се прибираме кротки и тихи да си легнем на топло и да се молим да не са ни чули какво си приказваме.

Объркан народ сме, формиран от доста съставни елементи, през този кръстопът кой ли не е минал и не е оставил нещо – злополучна орис, изпитания… ”, разяснява режисьорът.

Какво значи да си свободен – да не си прислужник на никого. Освен персоналната независимост, която никой не може да ти отнеме, съгласно Морфов българите сме придобивали свободата като народ сред 5 и 10 минути в някаква ера.

Запитан дали той се усеща уединен, отговори: „ Да, усещам се свободен, тъй като не извършвам ничии желания, ничии задания. Може да съм омерзен, само че съм свободен ”. Морфов призна, че се е уморил. „ Уморих се от персоналните си желания, а самичък не можеш да промениш нищо, а в никакъв случай няма да се обединим ”.

Запитан за какво, дава отговор: „ Уроците на историята са доста показателни – по кое време успяхме да се обединим? 90-та, 1 милион протест и бързо се разделиха на фракции да пазят своите низки ползи и пристрастености. Други спасители и отново да се изподерат и изпобият, и да грабят, въпреки нищо да не е останало, те отново намират какво да грабят и в този момент грабят посредством европейските стратегии ”.

„ Май към този момент не съм хъш, май към този момент изгубих вярата, че ще минем Дунава и ще освободим тази страна от игото на алчността, на цинизма, на бруталността ”, показа режисьорът.

„ … дневно умират и десетки хиляди очаквания. Заедно с очакванията ненапълно умират и тези хора. И ние се трансформираме в страната на живите мъртви. Защото индивидът без вяра е съвсем мъртъв човек. Как живее човек без вяра? Отива, с цел да работи за едни мизерни пари, с които едвам-едвам да изхрани фамилията си, да се трансформира в жертва на хиляди измамници, с цел да събере пари за Коледа или да купи подарък на детето – какъв е тоя човек? Полужив! ”, споделя режисьорът.

Той призна, че се е разделил с всички очаквания във връзка с страната, във връзка с нейното развиване. „ Тъжно ми е за елементарните хора – за междинните хора, не ме интересуват тези 4-6%, които са високоинтелигентни, имат високи приходи. Интересуват ме останалите 94%! ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР