Да измислиш лого не е лесна задача – трябва да

...
Да измислиш лого не е лесна задача – трябва да
Коментари Харесай

Известни логота, в които има скрит смисъл

Да измислиш лого не е лесна задача – би трябвало да е запаметяващо се, да не нервира и да работи умишлено и подсъзнателно на клиента. Ето няколко логота, за които можем да кажем, че са същински „ отличници “.

Незабележимaтa стрелкa на FedEx

На пръв взор логото на FedEx е напълно семпло: букви в виолетов и оранжев цвят, измислянето на които надали е лишило доста време. Но това не е тъкмо по този начин – погледнете от близко буквите „ E “ и „ X “. Виждате ли, че те в действителност образуват стрелка, сочеща напред? Малцина обръщат внимание на тази стрелка, само че тя работи на подсъзнателно равнище и провокира възприятие в клиента, че компанията работи бързо и професионално. А какво по-важно от това за една курирерска фирма…

„ Планината “ на „ Адидас “

Всички знаем, че названието на марката „ Адидас “ е редуциране от имената на  нейния основател Адолф Даслер. През годините логото на спортния бранд е променян неколкократно, само че постоянно е включвало именитите три ленти. В момента те са наклонени и образуват знак „ планина “. Това е алегорично показване на пречките, през които би трябвало да минат всички спортисти, с цел да стигнат върха.

Обърнатата писмен знак в „ Animal Planet “

В рекламния знак на „ Анимал планет “, създаден през 2008 година, основателите употребяват разнообразни нюанси на зеленото и неслучайно обръщат една от буквите в надписа. Обърната писмен знак символизира джунглата и примитивните инстинкти.

Усмивката на „ Amazon “

Логото на уеб страницата, в който можеш да продадеш и баба си – Amazon.com –  е напълно просто. Но и то има прикрит смисъл. Оранжевата стрелка в действителност съставлява удовлетворена усмивка, която да подскаже на клиентите, че ползвайки услугите на уеб страницата, ще останат удовлетворени. Обърнете внимание и на разположението на стрелката – тя стартира от „ А “ и свършва на „ Z “. Това са първата и последната букви от латинската писменост – прикрит намек, че в уеб страницата може да откриете безусловно всичко.

Мечката на „ Тоблерон “

Кой не обича „ Тоблерон “, кой не е борил меланхолия с него? Вгледайте се в логото на известния шоколад и ще видите, че измежду нарисуваната планина се е скрила мечка. Мечката е знак на швейцарския град Берн – градът, в който се създава „ Тоблерона “-а.

Кръстопътят на „ Карфур “

На френски език името на хипер маркета значи „ Кръстопът “. Затова и емблемата на „ Карфур “ съставлява буквата „ C “, ситуирана измежду стрелки, сочещи в друга посока.

Цветните букви на „ Google “

Най-популярната търсачка във вселената е с лого от букви в разнообразни цветове, които имат директно въздействие върху имиджа на компанията. Целта на дизайнерите е била да се сътвори семпло лого без познавач резултати, с цел да се придаде внимание на обстоятелството, че това е динамично разрастваща се компания със шеговит темперамент.

Кърмещите гърди на „ Макдоналдс “

Мнозина считат, че за основаването на лгото на фаст фуд компанията просто е изпозлвана първата писмен знак от марката. Вярно е, само че единствено частично, тъй като емблемата има психически резултат. Според Фройд такава форма се асоциира с кърмеща женска гръд. Явно в „ Макдоналдс “ си мислят, че за хората няма по-вкусно от женската кърма…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР