Да излезеш на терена и да играеш срещу един от

...
Да излезеш на терена и да играеш срещу един от
Коментари Харесай

Защитник на Етър: Казах на Меси, че се възхищавам за великата му кариера

Да излезеш на терена и да играеш против един от най-великите футболисти в историята на футбола Лео Меси и то в първия мач на Аржентина като международен първенец пред 90 000 фенове - това е фантазия за всеки един футболист по света. Тя обаче стана действителност за 21-годишния халф на Етър Мартин Моран. Младият полузащитник е национал на родината си Панама и игра в историческия мач в Буенос Айрес, на който локалните почитатели за първи път посрещнаха " гаучосите " като първенец на планетата и видяха Световната купа. Мартин Моран влезе в 67-ата минута, имаше директни единоборства с Меси. Той и съотборниците му от Панама играха почтено и опазиха резултата 0:0 съвсем до края, когато въпреки всичко инкасираха две феноменални попадения, второто от които бе гол щ 800 в кариерата на Лео Меси. Два милиона поръчки за билети имаха домакините, единствено 90 000 имаха шанса да гледат този мач онлайн.

Мартин е роден на 30 август 2001 година, стана първенец на Панама, а в Етър пристигна тъкмо преди година като преотстъпен от своя клуб Индепендиенте. На терена работи като вътрешен халф. Междувременно от главен състезател на Панама U21 се трансформира и в част от националния тим. В Етър играе с голямо себераздаване и е един от любимците на " виолетовата " агитка. Мартин Моран към този момент се прибра в България и даде изявление за " Велико Търново спорт ".

- Мартин, по какъв начин се почувства, когато разбра, че ще излезеш против Меси?

- Научих три седмици преди мача на " Ел Монументал ". Бях извънредно благополучен, че ще играя против международния първенец и то пред толкоз доста аудитория, тъй като не са доста хората, които имат тази опция. Много удовлетворен бях, че ще бъда в Буенос Айрес. Надявам се да играя още доста пъти в кариерата си на такива игрища и в такива мачове.

- Играл ли си до момента пред толкоз аудитория?

- Не, в никакъв случай. За пръв път излизам пред толкоз цялостни трибуни, на мача имаше 90 000 фенове. Домакините от Аржентина ни посрещнаха доста добре. Всички хора там бяха доста разчувствани преди мача.
 Етър със известие за Красимир Балъков
Етър със известие за Красимир Балъков

" Виолетовите " поздравиха някогашния национал по случай рождения му ден

- Очакваше ли да влезеш в игра?

- Да, бях доста стимулиран и знаех, че ще взема присъединяване в срещата.

- И по какъв начин се играе против Меси?

- (смее се) Невероятно е! Никога не знаеш какво ще направи той с топката в краката. Много е сложен за запазване.

- Имахте няколко единоборства, направи и едно нарушаване против него.

- Беше необикновено да излезем против международните първенци и най-хубавия състезател в света. И благодаря на Бог, че направи това допустимо! Надявам се да играя още дълго за националния тим на Панама.

- Разменихте ли някакви реплики по време на мача?

- Много малко. Само го поздравих за международната купа и му споделих, че се удивлявам за великата му кариера.

- А за какво не се снима с него, твоите съотборници го направиха и даже взеха подписи?

- Нямаше опция. Стана доста бързо, тъй като единствено петима от нашите играчи го помолиха за подпис и приказваха с него, само че до момента в който отидем и останалите, започнаха да се събират доста хора и защитата го води. Но съумях да се фотографирам с Хулиан Алварес, Лаутаро Мартинес и Леандро Паредес, те бяха по-свободни. Имам фотоси с Меси, само че от игрови обстановки. Много съм благополучен от това необикновено прекарване.

- Разкажи ни за себе си, по какъв начин стартира с футбола?

- Започнах да играя футбол напълно дребен на улицата. Постепенно стигнах до втория в класирането на първа дивизия на Панама. С работа и тренировки стигнах до това да станем първенци на Панама, когато бях 19-годишен. Повикаха ме в националния тим до 21 години и играх в няколко интернационалните шампионата. Стигнах и до националния тим. След това пристигна опцията да играя в България за Етър. В началото беше доста мъчно, тъй като климатът е друг, а езикът е доста сложен. С течение на времето ми стана по-лесно и работя настойчиво. Сега се усещам доста по-добре.

- Как се чувстваш в Етър?

- Много съм благополучен и най-вече желая да влезем този сезон в Първа лига. Много е значимо за мен и за всички! Защото това ще зарадва града и хората от Велико Търново.

- Ти си единствено на 21 години, какво очакваш от футболното си бъдеще?

- Надявам се след две години да играя в огромен тим от Европа. Но за това би трябвало да работя настойчиво и да бъда стимулиран. Всичко зависи от мен и от труда, който поставям.

- Къде и какъв се виждаш след 10 години?

- (усмихва се) Надявам се след 10 години да бъда един от най-хубавите полузащитници на своята страна.

- Доволен ли си от публиката на Етър и от отношението на хората тук?

- Харесвам почитателите на Етър и се надявам публиката да продължи да поддържа тима до дъно!

- Ако Етър влезе в Първа лига, ще останеш ли, или ще търсиш нови провокации?

- Човек в никакъв случай не знае какво ще му предложи бъдещето. В момента напълно съм фокусиран върху играта си в Етър и в това да осъществим задачата - влизане в елита. А отсега нататък - ще забележим какво следва.
 Халф на Етър излиза против Лео Меси и Аржентина
Халф на Етър излиза против Лео Меси и Аржентина

Мартин Моран получи повиквателна за националния тим на Панама
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР