Да изхарчиш един милион за година, без да работиш! Как

...
Да изхарчиш един милион за година, без да работиш! Как
Коментари Харесай

Крути мерки: Данъчните са по петите на 300 богаташи, двама изхарчили по над 1 милион лева за година без да работят

Да изхарчиш един милион за година, без да работиш! Как е допустимо това? Данъчните потеглят по следите на парите на близо 300 богати българи без регистрирани приходи. Какви хора се ревизират и какви са сумите, които харчат?
„ До този извод стигнахме при разбор на данъчните заявления и базите с данни, с които разполагаме. Сравнихме два източника на информация – данъчните заявления и продажбите на всички регистрирани по Данък добавена стойност компании в България на най-различни артикули, в това число първокласни. Оказа се, че сред двете бази с данни има известно противоречие – близо 300 души, които номинално не са заявили нито лев приход за 2016 година, само че по едно и също време с това са направили покупки за над 50 000 лв.. Все отново има двама души, които за този интервал са отчели покупки за над 1 млн. лева.”, изясни за „ Здравей, България” Росен Бъчваров от Националната организация по приходите.
По думите му проверката ще дефинира какъв налог не е импортиран и какви лихви се дължат.
„ Ако има закононарушение, ще стартира наказателно гонене. Но занапред следва да се обясни дали някой от съпрузите на тези хора няма други публично декларирани приходи, само че по всичко наподобява, че има много съмнителни неща в държанието на тези близо 300 души”, добави Росен Бъчваров от Националната организация по приходите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР