Да избягаш от Хитлер Започва в понеделник, 8 октомври, в

...
Да избягаш от Хитлер Започва в понеделник, 8 октомври, в
Коментари Харесай

Тридесетгодишната война, Да избягаш от Хитлер и Леден мост по VIASAT HISTORY

Да избягаш от Хитлер
Започва в понеделник, 8 октомври, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Escaping Hitler

Ако сте се оказали в окупирана територия по време на Втората международна война, е било въпрос на оцеляване: или е трябвало да намерите метод да избягате, или да бъдете пленени, затворени и в последна сметка екзекутирани. Оцеляването е зависело от шанса, локалните поданици и " Пътеките на свободата ".
Из цяла Европа Съпротивата е прокарала направления за бягство, които са предложили нужното, с цел да изведат представители на Съюзниците до свободата.
Ятаците по тези пътеки са рискували живота си, с цел да ги държат отворени и да преведат хора през рисковите планински вериги в сурови условия и под прикритието на мрака, с цел да стигнат до Англия и да продължат битката.

Монти Холс споделя невероятни и малко известни истории за " Пътеките на свободата ", поемайки по същите пътища 75 години след основаването им, в символ на респект към мъжете и дамите, които са ги прокарали. Монти има персонална връзка с " Пътеките на свободата " - прачичо му, който е бил водач през Втората международна война, е бил свален в Северна Африка и ги е употребявал, с цел да оцелее.
Монти е прекарал огромна част от живота си като кралски морски пехотинец - някои от най-известните истории на бягство и укриване са се разказвали в личния му първокласен отряд.

Тридесетгодишната война - Желязната епоха
Започва в събота, 20 октомври, в 22:00
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Thirty Years` War - The Age Of Iron

През 2018 година жителите на Европа дружно означават специфичен празник, който към момента дефинира актуалната европейска държавна система - началото на Тридесетгодишната война през 1618 година
Дори преди 400 години, нашите братя и сестри - католиците и протестантите в цяла Европа - са разбирали, че тази война ще е интернационално събитие от огромна големина.

Леден мост
Вторник, 30 октомври, в 21:00 часа
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Ice Bridge

Мистериозни нови артефакти се появяват в Чесапийк в Съединени американски щати, сходни на останалите от последната Ледена ера в Европа. Известните археолози Денис Станфорд и Брус Брадли рискуват всичко, с цел да потвърдят авангардната си доктрина по какъв начин те са попаднали там.
С помощта на нови вълнуващи проби, археологически разкопки и реалистична 3D компютърна анимация, е възкресено пътешествието на дребна група европейски ловци от Палеолита през мразовит мост до Северна Америка.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР