„Да избираме управници, които познават тракийската орис, не са безразлични

...
„Да избираме управници, които познават тракийската орис, не са безразлични
Коментари Харесай

Йотова: Да избираме управници, които търсят справедливост за тракийската орис

„ Да избираме управници, които познават тракийската участ, не са безразлични към идеята на тракийците и търсят правдивост. Отговорните политици работят за положителните междусъседски връзки, само че са задоволително твърди, с цел да слагат тематиката за компенсациите на тракийските бежанци “. Това съобщи Илияна Йотова, която за следващ път взе участие в Националния юношески събор „ Илиева равнища “ край село Глумово, община Ивайловград. Съборът се организира в памет на избитите деца на тракийски бежанци през 1913 година

Вицепрезидентът посочи, че предходното държавно управление е изоставило тематиката за справедливостта за тракийската идея. „ Заветът на тракийците „ Прощаваме, само че не забравяме “ е олицетворение на мощния български дух. Трябва да помним предишното, само че желаеме да градим и бъдещето. Да предаваме паметта на поколенията, само че и желанието да градят просперираща България “, съобщи Илияна Йотова.

„ 108 години ни разделят от тези ужасяващи дни, когато безмилостно беше разсечен почтен детски живот. Скланяме глава пред паметника – детска голгота на погубените фантазии на 200 деца. Скланяме глава пред героизма на елементарния човек, който искаше да опази дома и фамилията си, вярата, българското “, акцентира в словото си вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочи приноса на Съюза на тракийските сдружения в България, който макар компликациите толкоз години пази паметта и я предава. Председателят на съюза Красимир Премянов благодари на президентската институция за неизменимата ѝ поддръжка за тракийската идея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР