Да изберем само три мача, които да не пропускате през

...
Да изберем само три мача, които да не пропускате през
Коментари Харесай

„По-интересно от Големия шлем“: Нов зрелищен ден с богат избор


Да изберем единствено три мача, които да не пропускате денем, се оказва много сложна задача през тази седмица. Затова оказва помощ доста фактът, че осем от топ 10 при дамите играят на WTA 500 в Щутгарт.

Неслучайно Арина Сабаленка разгласи, че този шампионат наподобява „ по-интересен за наблюдение от Големия шлем “.

„ Всички огромни тенисистки са тук и е необикновено да срещнеш шампионка от Големия шлем в първия си мач през седмицата. Мисля, че напрежението е голямо и това прави този шампионат неповторим. “

Сабаленка е права и до момента в който самата тя почива през днешния ден, то в немския град ни чакат следващите страхотни против. Две от тях попадат и в нашата селекция.

Ига Швьонтек – Кинуен Джан (не преди 18 часа)

Първи мач за международната №1 след повече от месец. За последно тя игра в Индиън Уелс, където загуби от Елена Рибакина. Турнирът в Щутгарт отбелязва и годишнина откогато полякинята се изкачи на върха в международната класация. През 2022-а като новоизлюпена №1 тя завоюва трофея със единствено един изгубен сет.

Клеят е настилката, на която Ига се усеща най-комфортно и упованията са да го покаже и тази година. Както стана дума, на този шампионат още първоначално срещаш доста мощни съпернички.

Така е и в този случай, тъй като нейният първи мач ще бъде против международната №25, която в профил Алиша Паркс след 6-4, 6-4. 20-годишната китайка няма доста опит на алено, а и сезонът не стартира по най-хубавия вероятен метод.

До момента двете са играли два пъти между тях като и в двама случая триумфът бе за Швьонтек. И двата дуела бяха предходната година – в четвърти кръг на Ролан Гарос и във втори кръг в Сан Диего. И в двата случая Ига се нуждаеше от три сета.


Беатрис Хадад Мая Елена Рибакина (не преди 19:30 часа)

Мач сред две тенисистки от топ 15, който се явява втори посред им. Бразилката е тази, която надви в първия – четвъртфиналът в Абу Даби доскоро повече от два месеца, когато Хадад Мая обърна след изгубен първи сет.

Това бе една от едвам петте загуби на Рибакина от началото на сезона. Успехът със 7-5, 6-3 над Юле Ниймайер в първи кръг тук пък бе победа №24. Първите четири месеца на сезона бяха прелестни за представителката на Казахстан, само че клеят е настилка, на която в никакъв случай не се е чувствала толкоз добре. Победа през днешния ден би я класирала на първия ѝ четвъртфинал на равнище WTA 500 на алено.

Хадад Мая обърна първия сет против Мартина Тревизан от 1-4 до 7-5, а при започване на втория италианката се отхвърли от мача. Сезонът върви на приливи и отливи за международната №14, която няма четвъртфинал на алено в WTA тура от 2019-а насам.


Денис Шаповалов – Стефанос Циципас (около 14 часа)

Изборът от мъжки мачове е голям, само че въпреки всичко залагаме на един конфликт, който потвърдено носи страхотни моменти на корта.

Шаповалов и Циципас са играли четири пъти между тях като любопитното е, че канадецът има три победи, само че гъркът печели единствения им дуел на клей. Денис е потвърдил, че може да играе сполучливо и на алено, само че на фона на играта му от началото на сезона триумф през днешния ден би бил признат като изненада.

И двамата имаха лесни първи мачове като Циципас победи Педро Качин, а Шаповалов – Йозеф Ковалик.

Стефанос има два финала на този шампионат и в последните години сподели, че на клей се усеща най-комфортно. На фона на неприятните резултати през март в този момент мотивацията му е доста огромна.

През сезона Шаповалов има загуби от тенисисти като Майкъл Мо, Ибинг Ву и Юго Умбер, а също така е в серия от четири следващи провали от тенисисти от топ 5. И въпреки всичко – той обича да играе против най-хубавите. През предходната година реализира поврат против Рафа Надал в Рим, тъй че сигурно има вяра в възможностите си и в този момент.


И въпреки всичко – има още доста забавни мачове в четвъртък, тъй че сортираме по още два от всеки шампионат, които ви предлагаме. С благопожелание да можете да гледате всички тях.

Щутгарт :

Дона Векич – Каролина Плишкова

Коко Гоф – Анастасия Потапова

Барселона :

Камерън Нори – Лоренцо Музети

Карлос Алкарас – Роберто Баутиста Агут

Мюнхен :

Холгер Руне – Яник Ханфман

Мартон Фучович – Тейлър Фриц

Баня Лука:

Хуан Пабло Варияс – Андрей Рубльов

Раду Албот – Иржи Лехечка
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР