Да избавиш обществото от подобни политици е по-трудно от десет

...
Да избавиш обществото от подобни политици е по-трудно от десет
Коментари Харесай

ГЕРБ и Борисов са терористи по силата на негов подпис в Лондон

Да избавиш обществото от сходни политици е по-трудно от 10 Фолклендски войни. Затова законите би трябвало да се ползват безкомпромисно, изключително за пребиваващите във властта. Все уроци на Тачър, която е приета за една от най-влиятелните персони в света на ХХ век.

Нито тя, нито нейните препоръки обаче имат значение за Борисов и ГЕРБ. Но за българските жители би трябвало. Защото точно тя като английски министър председател 11 години обявяваше целта №1 жителят. Мнението и проблемите на всеки жител са най-важното нещо в моето ръководство! – акцентира нееднократно Тачър и води война за това. Такова нещо тук нито сме чули, нито сме усетили. Ето какво би трябвало да стартираме да учим.

През май 2016 година като министър председател Бойко Борисов взе участие в среща на върха в Лондон, на която подписва Меморандум, с който корупцията се приравнява по грубост и вреди към тероризма и се набелязват ограничения за битка с уродливото събитие. „ Ние към този момент сме създали доста в това отношение и в Лондон това ни го признаха “, - хвали се Борисов пред български публицисти, които по това време към момента не е нарекъл „ мисирки “… Казва още: Ще се борим против корупцията, както и против тероризма, тъй като са едно и също “. Фантазията на тогавашния министър председател отива напълно надалеч и той се хвали, че „ нашата Комисия за конфискация е направила конфискация за над 1 милиарда евро, което е най-голямата конфискация в международен мащаб “.

Не си играе някогашният сикаджия – не признава нищо друго с изключение на първото място. И дава всичко от себе си: през всичките години на ръководство му България е първа по корупция в Европейски Съюз!

През 2018 година в Брюксел Борисов е още по-гръмогласен: „ За 2-3 години ще се оправим с корупцията и то ще се оправим добре “.

Знаем резултатите.

И тъй като сме първи по корупция в Европейски Съюз, можем да смята, че сме първи по този тип тероризъм. Защото, съгласете се, да ограбваш личния си народ и страна е висша форма на тероризъм.

За близо 12 години ръководство Борисов и ГЕРБ „ реализираха “ следното:

- Първи по смъртност в Европа и света!
- Първи по заболеваемост.
- Последни в Европа и на опашката в света по качество на опазването на здравето - ранглиста на Блумбърг. На 48-мо място от 55 страни, в анкета на СЗО от 2019 година
- при най-ниски приходи на популацията и заплати в Европейски Съюз България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от жителите към 47%! За съпоставяне в Швеция 3%, Германия 3,2%, Латвия 4,6% и прочие
- Най-ниска дълготрайност на живот в Европейски Съюз - 74,9 година В Испания - 83,5 година, Италия - 83,4 година и така нататък
- Последни по витален стандарт в Европа. При междинен коефициент за континента 45,6%, България е със 7%
- От години първо място по корупция в Европейски Съюз.
- Пълно неявяване на господство на закона в Европейски Съюз.
- Първи по неначетеност в Европейски Съюз. 40% от българските младежи са функционално необразовани.
- Последни по непознати инвестиции; българските компании изостават в капиталовата си активност.

- На 111-то място сме по независимост на словото и медиите.
- Последни по по експорт на новаторски артикули в Европейски Съюз. Делът им в общия размер на експорта е едвам 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия 291, а приблизително за страните в Европейски Съюз 117;
- На дъното по цифровизация в Европейски Съюз.
- Последни по непознати вложения. Българските компании се изнасят в чужбина и там влагат.
- Първи по приложимост на алкохол на Балканите и 6-ти в света.
- Българските възпитаници и младежи са на първите места в Европа по приложимост на амфетамини и анаболни стероиди.
- 1-ви сме в Европа по брой починали в автомобилни произшествия.
- На 93-то място сме по качество на пътищата от 171 страни.
- От 2014 година до момента, със средствата от Европейски Съюз, са приключени едвам 400 км нови автомагистрали, което е най-ниското равнище в Европа.

Всичко това се дължи на неприятно ръководство, злоупотреби, неработеща правна система – най-вече прокуратурата, потребление на институциите като бухалки против неуместни на властта хора, организации и медии. Огромният дял се пада на корупцията.

Ами да вземе към момента съществуващата спецпрокуратура да повдигне едно хубаво обвиняване на Борисов за необут на ОПГ, довело страната ни до най-високо равнище на корумпираност, тоест до подем на тероризма като политика на властта му.

Витали Роник

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР