Да искат оставката ми значи си върша работата добре, щеше

...
Да искат оставката ми значи си върша работата добре, щеше
Коментари Харесай

Гешев пред „24 часа“: Няма да позволим България да е като Древния Рим, законите да не важат за шепа богоизбрани

Да желаят оставката ми значи си правя работата добре, щеше да е притеснително, в случай че ме хвалят, сподели в изявление за “ основният прокурор Иван Гешев.

„ Явно ще би трябвало да извървим още дълъг път преди да станем същинска европейска правова страна, тъй като там, когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките, а тук е допустимо да нарушиш конституцията и вероятно да станеш канцлер “, съобщи основният прокурор

„ Смяташ, че си изцяло недостижим, като законите важат за елементарните жители, само че не и за теб. И че сте прослойка богоизбрани като в Древния Рим, какъвто очевидно е техният блян. Трябва да е ясно, че прокуратурата ще продължи да съблюдава законите и конституцията, тъй като България е правова страна, част от Европейски Съюз, а не Древният Рим за шепа богоизбрани “, сподели още той.

„ Противоречи на базовите европейски стандарти да се вършат конституционни промени „ за “ или „ срещу “ една институция или „ за “ или „ срещу “ обособена персона. За мен е необичайно по какъв начин от една страна се приказва за господство на закона, а от друга - се пропагандират хрумвания, които са в очевидно нарушаване на наложителната процедура на Конституционния съд, както и на основополагащи правни правила “, съобщи Иван Гешев. Той изрази вяра политиците да не се занимават с междуинституционални войни или персонални вендати, а ще работят с всички институции, с цел да се решат проблемите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР