Да искаш разрешение от градската администрация, за да ровиш в

...
Да искаш разрешение от градската администрация, за да ровиш в
Коментари Харесай

Защо уелсец плаща £50 милиона за разрешение от градската управа да рови в сметището?

Да искаш позволение от градската администрация, с цел да ровиш в локалното бунище, звучи неуместно, а историята става още по-абсурдна, когато плащаш за него впечатляващата сума от £50 млн. Но тъкмо това направи 35-годишният уелсец Джеймс Хауълс. Ето за какво.

Хауълс е ИТ експерт, който през 2013 година е изхвърлил " без да желае " хард диск, признава той пред локалното издание Wales Online. Само че на него е имало 7500 биткойна, които през днешния ден костват £210 млн. или над 287 млн. $.

" Имах два идентични хард диска и изхвърлих неверния ", сподели той. " Знам, че не съм първият, който изхвърля нещо погрешно, само че нормално такава неточност не води до загуба от над £200 млн. Днес историята ми звучи смешно, само че това е единственото, което мога да направя. "

Затова той дава обещание да подари 25% от сумата на съгражданите си в Нюпорт и на администрацията, в случай че открие диска и успее да възвърне информацията от него.

Хауълс стартира да копае за биткойн още в зората на криптовалутата - през февруари 2009 година, когато решаването на логаритъма, който награждава със идващия койн, изискваше доста по-малко мощ, респективно беше доста по-евтино. Четири години по-късно той изхвърля неверния хард диск.

Но през 2017 година, когато цената на насъбраните от него биткойни доближава 170 млн. $, той моли за позволение градската администрация. " Тогава им предложих да платя такса в размер на 10% от цената на криптовалутата, само че офертата ми беше отхвърлена ", споделя Хауълс пред BBC Radio 5. " Вярвам, че ще пристигна миг, в който биткойнът на тази машина коства над £1 милиарда А отношението на градския съвет е неуместно, просто това не е смислена реакция. "

Сега той още веднъж се е свързал с администрацията, от която желае да му разреши да разкопае единствено един съответен имот, откакто е проучил къде тъкмо е бил изхвърлян боклукът през 2013 година Новото му предложение към управляващите е да даде четвърт от евентуалното си богатство.

" Искам да го даря на хората ", споделя той. " На процедура на всеки, който изпитва усложнения сега, ще може да кандидатства за фонда за помощ и да получи парите непосредствено. "

Освен дарението и заплащането на общината, той е подготвен да заплати за изкопаването до £3,5 млн. Сумата наподобява огромна, само че немалка част от нея ще отиде за покриване на разноските за запазване на околната среда, като Хауълс акцентира, че в процеса ще се съблюдават всички екологични правила. Лошото за него, а евентуално и за хората в Нюпорт, е, че управляващите още веднъж не са благосклонно настроени към настояванията на съвремнния " златотърсач ".

" Г-н Хауълс неведнъж се свърза с градската администрация, с цел да изиска позволение за разкопаване на сметището ", сподели представител на администрацията пред Epoch Times. " Съветът постоянно акцентира на господин Хауълс, че това не е допустимо при в този момент настоящите лицензи, а самите изкопни действия ще нанесат съществено влияние върху околната среда към сметището. Цената за тази активност може да доближи милиони паундове, без да има гаранция, че хард дискът ще бъде открит и че още ще работи. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР