Да имате градински мебели е наистина страхотно. Така можете да

...
Да имате градински мебели е наистина страхотно. Така можете да
Коментари Харесай

Как бързо и лесно да почистите градинските мебели


Да имате култивиран мебели е в действителност ужасно. Така можете да прекарвате повече време навън, без да напускате комфорта на дома си. Но мебелите на открито се замърсяват бързо и се постанова да се грижите постоянно за тях. Прочетете по какъв начин можете бързо и елементарно да почистите всичките си култивиран мебели, като вложите минимални старания и постигнете оптимален резултат.

Погрижете се за тапицираните елементи

Първо подгответе мебелите, като свалите възглавничките и калъфите. Пуснете ги в пералнята по общоприетия метод, в случай че типът на текстила разрешава, или ги изперете на ръка, като употребявате мека четка, с цел да ги изтъркате. Оставете ги да изсъхнат навън.

Ако тапицираните елементи не могат да се смъкват, ще се наложи да ги изперете на място. Преди това обаче би трябвало да им извършите изцяло разчистване. Изсмучете ги с прахосмукачка и, в случай че има петна, ги третирайте настрана с подобаващ препарат. Накрая ги забършете с влажна забрадка. Попийте непотребната влага с чиста суха забрадка и ги оставете да съхнат.
 Снимка 579891

Премахнете прахоляците и дребните отпадъци

Докато стоят на открито, натрупват прахуляк, тиня, паднали листа, паяжини, мъхчета и други. Мръсотията може да се напъха в процепите сред обособените детайли или да се залепи по повърхностите, в случай че ги е напекло слънце или ги е валял дъжд. Затова сложете дребната четка на прахосмукачката и изчистете добре всяко ъгълче и процеп на столовете, масите и диваните. По-удобно ще Ви бъде да употребявате безжична прахосмукачка, само че и елементарната ще свърши добра работа.

Измийте с вода и сапун

Повечето култивиран мебели не са претенциозни за поддръжка, тъй че елементарен разтвор с няколко лъжици течен сапун или препарат за миене на съдове в кофа с вода ще са задоволителни, с цел да се отмие мръсотията. Напоете забрадка в разтвора, избършете мебелите добре и ги оставете да се наквасен няколко минути. Не пропускайте да изплаквате постоянно нечистата забрадка. Уверете се, че сте почистили всяко ъгълче, а за труднодостъпните места използвайте остаряла четка за зъби.

Ако има по-сериозни петна, пробвайте да ги премахнете с лек разтвор на белина във вода. Но първо пробвайте на незабележимо място дали белината няма да повреди цвета на мебелите.
 Снимка 579892

Изплакнете добре

Включете градинския маркуч и изплакнете добре с чиста вода всички сапунисани култивиран мебели. Не забравяйте да обърнете още един път внимание на цепнатините и сглобките. Оставете ги да се отцедят и да изсъхнат на завет, с цел да не полепнат по тях нови мръсотии. Може и да забършете с мека суха забрадка, с цел да избегнете появяването на бели следи при изсъхването на водата.

Изперете килима

Ако имате външен килим, изперете го по този начин, както перете тези у дома - почистете го с прахосмукачката, изтъркайте го с мека четка и сапунена вода и го изплакнете с маркуча. Метнете го да се отцеди и да изсъхне на оградата или на простира. За някои килими може да се употребява и бликам под налягане, тъй че проверете на етикета дали това е алтернатива за Вашия килим. Ако по него има петна, третирайте ги с препарат за килими или го занесете на химическо почистване. Накрая върнете всичко по местата и се насладете на прелестните си, чисти двор или тераса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР