Да имаш офшорна регистрация не е незаконно, нито пък е

...
Да имаш офшорна регистрация не е незаконно, нито пък е
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не е незаконно, нито осъдително да имаш офшорна регистрация |

" Да имаш офшорна регистрация не е нелегално, нито пък е неоправдателно от етични съображения. Кой по какъв начин употребява тази регистрация, към този момент е различен въпрос. Там може да разсърдите тъщата, само че може да разсърдите и службите, и данъчните ", разяснява банкерът Левон Хампарцумян пред Нова тв във връзка разкритията на следствието . То разкри офшорни сметки на Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

Помолен да даде образец за законно и етично неосъдително криене на законно извоювани пари в офшорна сметка, някогашният ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България отвърна, че можело да вземем за пример мъж на крачка от развода да желае да ги скрие от жена си, или можело " да има ново гадже ", или пък " живее в страна, където се случват неща като " " и джуджетата малко по-трудно стигат до тея слънчеви острови ". Джойнт венчър също можел да е с офшорна регистрация, с цел да може участниците от страни с високи налози да създадат " данъчна оптимизация ".

Как действително - малко по малко - пари в куфарче стигат до офшорна сметка? Отговорът на този въпрос осветлява ролята на банките, които от време на време се оказват " слабото звено ".

Първо, би трябвало да се откри достоверна теза, която да оправдае вливането на тези пари във финансовата система на света. Трябва да се заявява произходът. След това банката би трябвало да се убеди, че тази декларация наподобява достоверна, сподели Хампарцумян. Влязат ли един път в банка, не би трябвало да има проблем да отидат в офшорна сметка.

И въпреки всичко някогашният основен изпълнителен шеф на " Уникредит Булбанк " увери, че " това, което беше допустимо 80-те, 90-те години на 20. век, към този момент е невероятно ", т.е. банките пропущат доста по-трудно " мръсни пари ".

" Има един куп процедури, плюс това има описи, които дават опция да се проследят имена на някои нежелани компании или персони, санкционни описи.

Не съм най-големият експерт по легализирането на пари в брой, само че в случай че изключим тази фаза до събирането им в куфарчета, по-късно вкарването им в банка става все по-трудно поради съглашения, които имат данъчните в света, които имат службите, които си взаимодействат, както и журналистически следствия, които да кажат " това не ми наподобява правдиво ". "

" Наличието на офшорни сметки не е закононарушение, не е и укоримо, тъй като не знаем с каква цел е направено. (...) Но нещо може да е законно, само че етично да не е задоволително за обществото. Това са две разнообразни неща, само че за един политик са значими ", добави Хампарцумян.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР