Да имаш и всички турци е тежко непознаване на ситуацията“.

...
Да имаш и всички турци е тежко непознаване на ситуацията“.
Коментари Харесай

Халил Летифов: Съмненията на президента коя е родината на Карадайъ е тежко непознаване на ситуацията

„ Да имаш и всички турци е тежко непознаване на обстановката “. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов пред Българска национална телевизия за вчерашната имитация на президента Румен Радев към водача на Движение за права и свободи – коя е неговата Родина-майка.

Разговорът потегли още от напускането на Карадайъ на КСНС като повода беше поданството на Кирил Петков, сложено на самия КСНС, което е било тематика отвън дневния ред, изясни Летифов.
 Движение за права и свободи: Искаме нов кабинет, тъй като в служебния има нарушавания Движение за права и свободи: Искаме нов кабинет, тъй като в служебния има нарушавания
Изложихме нашите причини за нужда от нов кабинет, тъй като в служебния има много пропуски и нарушавания, това са ни причините. Т...

Не разбирам тази изнервеност, която показва президентът Радев през вчерашния ден. Да имаш подозрения коя е родината на господин Карадайъ и всички турци и мюсюлмани е тежко непознаване на обстановката на самия български народ. Българският народ преодоля дружно тези мрачни времена отпреди 1989 година За нас тази тематика е извънредно сензитивна и никой не може да слага под подозрения лоялността и любовта на всички етнически групи към нашата татковина България, уточни Летифов.

На въпроса за какво е значимо да се знае има ли един министър двойно поданство, депутатът от Движение за права и свободи отговори, че това е поради законът, който повелява изрично и важи за всички български жители. Нямаме нищо персонално към министър Петков, става въпрос единствено за спазването на закона, акцентира Летифов.

Той добави, че анти-ДПС реторика има не от през днешния ден и през вчерашния ден, а през последните 25 години. Само че тази анти-ДПС реторика няма да реши рецесиите, в това число и политическата, която ние виждаме, уверен е депутатът от Движение за права и свободи.

Ако тези съвещания имаха за цел най-малкото да произведат възобновен разговор, късмет за сформиране на държавно управление, по този метод този късмет бива торпилиран и очакванията за сформиране на държавно управление в действителност клонят към нула. Това е забележимият резултат за политическото двуличие, за което ние приказваме, добави Летифов.

Относно нуждата от актуализация на бюджета, той разяснява, че Движение за права и свободи ще взе участие интензивно в разискванията, защото несъмнено има потребност да се прегледат финансите.
 Йордан Цонев към Кирил Петков: Нищо не си приключил Йордан Цонев към Кирил Петков: Нищо не си приключил
" Българският народ желае смяна, и то освен от три партии, тъй като, в случай че го искаше, щеше да прати единствено три партии в Народното събрание или най-малко...

След формираната комисия от Народно събрание през вчерашния ден, ще има към този момент естествена работа по бюджета. Но ние празен чек да подпишем и да не се ясни къде отиват тези разноски - ние няма да се съгласим, безапелационен е депутатът от Движение за права и свободи.

По тематиката дали е допустимо сформиране на държавно управление, Летифов посочи три значими акцента:

- нуждата от постоянно държавно управление, което да поеме своята отговорност и да се оправи с рецесиите, които ще се усилват;

- чисто математически - градивният детайл, който към този миг не е изключително обещаващ;

- не на последно място - в случай че тези втори съвещания имаха за цел да възстановят разговора и в действителност да се потърси това решение, което е значимо за страната, в действителност резултатът е напълно друг.
 Карадайъ видя празен чек в проектобюджета Карадайъ видя празен чек в проектобюджета
В проектобюджета има празен чек за 1,200 милиарда лева по модела „ ГЕРБ “, въпросът е кой в този момент е в джипката. Това съобщи председат...

Очакваме да забележим какво ще е държанието на парламентарните групи в Народно събрание след завъртането на рулетката, добави Летифов.

Нормалността в политиката отсъства изрично - виждаме едно опълчване с език на омразата и слагане на едни разграничителни линии в българското общество, от които ние изрично нямаме потребност, сподели в умозаключение депутатът от Движение за права и свободи.

Прочетете още по тематиката:  

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР