Да имаш добър приятел на работа, на когото можеш да

...
Да имаш добър приятел на работа, на когото можеш да
Коментари Харесай

Нямате приятели на работа? Всичко е наред

Да имаш добър другар на работа, на който можеш да се довериш, може да бъде благословия в тези сложни времена.

Изследванията откриват, че това може даже да провокира по-голямо задоволство от работата.

Означава ли обаче, че сте в неизгодна позиция, в случай че нямате другари на работа?

Ако е по този начин и изпитвате безпокойствие, не сте сами - доста хора се усещат по същия метод.

Когато човек е възрастен, по-трудно основава другарства. Това, че прекарвате над 2000 часа годишно в непосредствена непосредственост с сътрудниците си, не значи, че автоматизирано ще станете другари с тях.

Когато се замислите, че това са хората, с които ще споделяте едно пространсто толкоз време, може би мисълта за основаване на другарство е по-примамлива.

По време на пандемия хората усещат това още повече. Психотерапевти разясняват, че неналичието на другари на работа постоянно буди тревога. Дистанционната работа и общественото отдалечаване затрудниха взаимоотношението на работното място, а без непрекъснати срещи с сътрудниците е по-малко евентуално да се изградят близки другарства.

Работните другарства могат да бъдат берекет, само че могат да бъдат и провал. Това, което е забавно, е какъв брой хора имат другари на работа, а когато сменят работата, връзката прекъсва.

Без непрекъснати срещи с нашите сътрудници е по-малко евентуално да изградим близки другарства. Ако желаете да намерите другари на работа, може да са нужни повече старания от ваша страна. Ако не търсите служебни другарства, няма нищо неприятно.



Урокът тук: Не сравнявайте и не се отчайвайте от служебните другарства, на които другите наподобява се радват, тъй като нямате визия през какво може да минават. По-добре е да се концентрирайте върху полезностите си. Ако желаете другари на работа и ги нямате, обикновено е да се чувствате самотни, само че не забравяйте, че другарството изисква време и старания, с цел да се построи.

В случай че не желаете да създавате другари на работа, в това няма нищо ужасно. Според английския антрополог Робин Дънбар, мозъкът ни лимитира броя на околните връзки, които можем да имаме, до към пет души. А може би към този момент имате своите пет. В последна сметка, не е нужно да създавате другари, само че би трябвало да сте другарски настроени, с цел да напреднете в работата си.

Израстването на човек се случва в съдействие с други хора. Хората желаят да работят с хора, с които е елементарно да се комуникира, с които им е удобно да споделят.

Просто се уверете, че не изглеждате срещу да създавате връзки. Вашата известност е от голяма важност. Ако сътрудниците ви виждат като необщителен и хладнокръвен, те може да не дойдат при вас за благоприятни условия, които биха могли да подобрят работния ви профил и да ви оказват помощ да продължите напред.

Така че е значимо да обърнете внимание на общуването с сътрудниците и да бъдете приветливи, без значение дали желаете другари на работа или не.



Това дружелюбие също не би трябвало да бъде изтощително, комплицирано начинание. Например, в случай че работите отдалечено, можете да покажете любезност, като изпратите на сътрудника си известие, в което им казвате, че харесвате дадена тяхна концепция. В случай че сте нов, можете да поканите сътрудник на кафе, с цел да научите повече за това, което прави.

Просто не изпитвайте напън да създадете връзка с сътрудник повече, в сравнение с е нужно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР