Да имаш 14 присъди, последната от които за кражба от

...
Да имаш 14 присъди, последната от които за кражба от
Коментари Харесай

Александър Сиди от ВМРО: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност

Да имаш 14 присъди, последната от които за кражба от същия този парцел, да те пуснат от пандиза и да отидеш да крадеш отново там, ето това е безочливост и висша проява на неуважение живота и персоналната цялост на хората в България.

Това споделя в своя позиция депутатът и член на управлението на Вътрешна македонска революционна организация, определен от Пловдив, Александър Сиди във връзка случая в с. Болярино, общ. Раковски, при който фермер прегази ром, който за следващ път поругава парцела му в опит да го обере.

Ето какво още декларира Сиди в позицията си:
Това демонстрира, също по този начин, че ограниченията в Наказателен кодекс все още не извършват главната си роля, а точно предварителна защита на следващи закононарушения. Ще си разреша да дам още един образец – килърът на Вероника от В. Търново – сходни обстоятелства – рецидивист, излежал присъда за ликвидиране, излиза предварително и след 10 дни убива отново. За страдание станах неприятен оракул, защото неведнъж предизвестих, че хората ще вземат правораздаването в свои ръце и ще има кръв по улиците, в случай че страната не предприеме ограничения.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация работим от години в посока законодателството да стане по-строго точно за подобен вид обири и набези. Поради тази причина предложихме и Концепцията против циганизацията, и поредност промени в законодателството, последните от които са разширение на рамките на неизбежната защита, унищожаване на маловажните обири от Наказателен кодекс и премахването на така наречен „ кратко произвеждане “ при тежки закононарушения в Наказателно-процесуален кодекс. Ако не беше изгубено скъпо време в разсъждения и разногласия, подбудени от накриво – демократичните борци за неразбираеми права и свободи, то през днешния ден нашите оферти щяха към този момент да бъдат част от българското законодателство. И тогава убийците от Търново и Русе нямаше да излизат предварително, а щяха да лежат до живот. А този ром – рецидивист, щеше да се замисли дали да влиза да краде още веднъж във фермата, в случай че знаеше, че стопанинът ѝ може да употребява мощ в своя отбрана.

Хората подхващат обезверени дейности, тъй като се усещат безсилни от циганските нападения и безчинства и в този момент един човек ще лежи години наред наедно с рецидивистите, единствено тъй като е защитил имуществото си от следващо посягане.

Това е резултатът от безсмислената, нездравословна активност на така наречен правозащитници и от недомисленото, покорно следване на всевъзможни евродирективи, писани от брюкселските бюрократи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР