Да имаме сериозна връзка с някого не винаги значи да

...
Да имаме сериозна връзка с някого не винаги значи да
Коментари Харесай

Да не съсипваме любовта със съвместно съжителство

Да имаме сериозна връзка с някого не постоянно значи да живеем с него под един покрив. A взаимното общуване не постоянно е на база обич. Все повече двойки удостоверяват това изказване. Да изберем да не смесваме възприятията с битовизмите си е напълно персонален избор. А ето до какво може да докара той.

Има специфичен термин за този вид двойки - " living apart together " (живеещи настрана заедно) или за по-кратко " apart-ners " . Те имат интимни връзки и любовна връзка, само че не и общ адрес.

 Снимка 330283

Това събитие е все по-разпространено в Европа, най-много измежду хората до 25 години. Според разнообразни проучвания, към 10% от бракуваните двойки живеят по този метод.

А за неузаконените връзки мъчно може да се направи статистика. В Азия този вид връзки се назовават " walking marriages " и са най-често срещани в Пекин. В Съединени американски щати пък постоянно сътрудниците не престават дa живеят с родителите си, до момента в който градят любовна връзка.

 Снимка 330288

Така ни е добре

Доброволният избор на някои двойки да не разделят един покрив намира и своето разумно пояснение като едно относително ново събитие. По този метод сътрудниците съумяват да запазят своята самостоятелност и съумяват да не се трансформират в даденост за другия.

Разбира се, обособеното общуване е обвързвано и с доста по-малки отговорности както към другия, по този начин и към общото богатство. Плащаш единствено своите сметки, переш единствено своите облекла.

Ако не си гладен, просто не правиш вечеря. Ако се прибереш по-рано от работа и не ти се чисти, просто не го правиш. И по-късно няма да ти четат конско.

 Снимка 330287

За представителите на остарялата школа, сходна връзка не може да се назова сериозна . Именно поради несподелените отговорности. А пък поддръжниците на този път общуване незабавно излизат с контратеза.

Да обичаш някого не значи да му переш чорапите да да вървиш с прахосмукачката след него. Не значи и да закърпваш дупките в бюджета му след следващия месец, в който не е могъл да си направи сметка.

Поддържане на огъня

Материалната и тривиалната част на бита оставят на втори проект, когато живеем настрана с обичания. Tака срещите са доста по-чакани и изпълнени с страсти, а не със кавги за високата сметка за ток.

 Снимка 330296

Романтиката не е умряла някъде сред купчините с мръсни чинии и облекла. А да срещнеш обичания човек към момента е един тип събитие.

Джудит и Джон Нюман са семейство по документи от 25 години. Също от толкоз за някои са просто двама души, които се срещат. а, и имат деца. Те не намират нищо необичайно в решението си всеки да заспиват в обособена спалня и под обособен покрив.

Тяхното виждане за любовта споделят и не една и две всемирски двойки. Разбира се, при тях събитията са разнообразни и постоянно приказваме по-скоро за връзки от разстояние поради безкрайните пътувания, написа Guardian.

 Снимка 330297

Уди Алън и Миа Фароу, Хелън Бонън Картър и Тим Бъртън са единствено дребна част от звездните двойки, които в никакъв случай не са имали общо жилище, което да нарекат дом.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР