Да имаме растения у дома е нещо прекрасно и полезно,

...
Да имаме растения у дома е нещо прекрасно и полезно,
Коментари Харесай

Най-лесните за отглеждане растения у дома

Да имаме растения вкъщи е нещо прелестно и потребно, само че постоянно грижите за цветята се оказват непостижими за всеки, написа каналът " Баба знае " във vbox7. Ето няколко лесни за развъждане стайни растения, които ще ви накарат да се почувствате като занаятчия градинар.

Каланхое
 Най-лесните за развъждане растения вкъщи


Растението е елементарно за развъждане, защото не се нуждае от доста поливане и е задоволително да го сложите на прозорец с директна слънчева светлина.

Коледен кактус

Добре е растението да е на ярко място, само че не на директна слънчева светлина и да се полива единствено когато почвата е изцяло суха. Трудно е да убиете кактус, само че в случай че желаете да цъфти навръх Коледа е добре през есента да го поставите в тъмна стая за най-малко 12 часа.

Орхидея



Орхидеите обичат умерена светлина и поливане на всеки 10 дни. Те цъфтят интензивно от края на зимата до пролетта.

Мечова папрат

Добре е да бъдат сложени надалеч от директна слънчева светлина и поливани един път или два пъти седмично. Сравнение с останалите папрати, тази се отглежда доста по-лесно и е доста по-издържлива.

Антуриум

 Най-лесните за развъждане растения вкъщи


Растението се усеща добре на топло и осветено място, само че надалеч от директна слънчева светлина, като няма потребност от повече от половин чаша вода седмично. Антуриумът може да се отглежда и на по-сенчести места, само че цветовете му ще са по-малко, а растежът му ще е много по-бавен.

Кафе арабика

Растението е добре да стои на сянка или прозорец с щори. Полива се един път седмично, като е значимо почвата му да не изсъхва изцяло. Кафените растения са красиви и извънредно издържливи, като несъмнено могат да ви родят и кафе, което обаче надали ще покрие потребностите ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР