Да има различия в алианса не е нещо ново, посочи

...
Да има различия в алианса не е нещо ново, посочи
Коментари Харесай

Винаги е имало различия в НАТО, но сме доказали, че можем да ги преодоляваме

Да има разлики в алианса не е нещо ново, уточни пред публицисти генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като добави, че такива постоянно е имало, само че това, което организацията е потвърдила и което демонстрира през днешния ден, е, че НАТО е способна да преодолява тези разлики и да се сплотява към главната си цел съдружниците да се пазят и отбраняват взаимно.

Столтенберг не приема думите на френския президент Еманюел Макрон за "мозъчна гибел " на алианса. Не е по този начин, НАТО е жива, дейна, приспособява се и е най-успешният съюз, тъй като сме могли да се променяме непрестанно, когато и светът се трансформира, съобщи генералният секретар в изказването си преди днешното работно съвещание в границите на Срещата на върха на пакта в Лондон. Работната сесия е в хотел "Гроув " в голф комплекс край английската столица. Форумът отбелязва 70-ата годишнина от основаването на НАТО.

Извършихме най-голямото укрепване на груповата защита, със сили с висока степен на подготвеност, с наличие в източната част на алианса за първи път, а европейските съдружници в този момент влагат повече в защитата след години на понижаване на бюджетите. Модернизирахме командната конструкция на НАТО, а Съединени американски щати усилват военното си наличие в Европа. На процедура Съединени американски щати и Европа вършат повече дружно, в сравнение с сме правили доста години наред, съобщи Столтенберг.

Той чака водачите да обсъдят необятен кръг от тематики по-късно през днешния ден, измежду които битката против тероризма, контрола върху въоръженията, връзките с Русия. И за първи път в историята на НАТО също по този начин ще обсъдим с водачите възхода на Китай, който дава както благоприятни условия, по този начин и провокации, сподели Столтенберг, акцентирайки вложенията на азиатската страна в отбранителни качества, като Китай в този момент е на второ място по такива разноски в света след Съединени американски щати, а неотдавна са посочили нови съвременни качества, в това число и нуклеарни оръжия.

Имаме проекти за отбрана на всички съдружници в НАТО, в това число балтийските страни и Полша, и освен проекти, само че и сили, акцентира Столтенберг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР