Да има повече хазартни игри и да бъдат отворени нови

...
Да има повече хазартни игри и да бъдат отворени нови
Коментари Харесай

Да има повече хазартни игри и тото пунктове, прие на първо четене Народното събрание

Да има повече хазартни игри и да бъдат отворени нови тото пунктове одобри на първо четене Народното събрание. Поправките в Закона за хазарта, препоръчани от някогашния съдружен сътрудник в държавното управление " ИТН ", бяха признати със 140 гласа " за ", 5 " срещу " и 47 " въздържал се ", съобщи БНР.

Предложенията за промени в хазартния закон бяха две - първото на отцепниците от партията на Слави Трифонов дружно с " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия.

То предвиждаше лотарийните билети на Българския състезателен тотализатор да се оферират в цялата комерсиална мрежа, а освен в тото пунктовете.

Предложението беше отхвърлено с аргумента, че по този начин търкането на лотарийни билетчета ще стане безотговорно и ще разпространява хазартната взаимозависимост.

Проектът на " ИТН ", който беше признат, планува тотализаторът да разшири обсега на хазартните игри и да може да провежда такива със
залагания върху инцидентни събития и свързани с познаване на обстоятелства.

Тази корекция ще усили приходите на държавното дружество, считат от партията на Слави Трифонов.

Предлага се да се провеждат посредством пунктове, ситуирани в лични или наети пространства от Държавния състезателен тотализатор и посредством устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните
хазартни игри.

За да не бъде разпространението им неконтролируемо от " ИТН " оферират оптималният брой пунктове на територията на страната да бъде 3000.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР