Да има ли таван на цените на горивата? Това ще

...
Да има ли таван на цените на горивата? Това ще
Коментари Харесай

Панев: Ако сложим таван на цената на бензина, ще има дефицит и опашки -

Да има ли таван на цените на горивата? Това ще разисква енергийната комисия в Народното събрание. Предложението е на ГЕРБ.

Според някогашните ръководещи сега се краде по лев на всеки литър продадено гориво на бензиностанциите. Затова от ГЕРБ искат пределни цени на моторните горива в размер на 2,70 лева на литър за интервала от 1 август до 31 декември тази година. 

Владислав Панев от Демократична България и член на комисията е песимистичен към такава мярка поради неизвестността от кое място ще дойдат парите за сходно понижение.

" Ако сложим ценови таван по бензиностанциите, най-вероятен излаз ще е недостиг и опашки. От месец-два предлагаме настрана облагане на съветския нефт, който влиза в " Лукойл ", в размер на разликата сред цената на съветския нефт и този на интернационалните пазари, тъй че да се изравнят цените сред двете и разликата да влиза в държавния бюджет, а не в " Лукойл ". Важно е мярката да влезе в действие ", каза той пред БНР.

Според него цените по бензиностанциите, изключително с отстъпката от 0,25 лв., ще паднат под 3.00 лв. за месец-два.

В предаването " Преди всички " Панев разяснява и настоящата политическа конюнктура в страната.

" Гледаме да сме диалогични, само че и гледаме новите международни действителности. Трябва да бъдат заложени много по-смели промени. Заради казуса с газовите доставки считаме, че е по-добре да има постоянно държавно управление, в сравнение с длъжностен кабинет. Всички равнища в страната би трябвало да се занимават предпочитано с газа ", безапелационен е той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР