Да има червена зона в София, предлагат от общината.Въвеждане на

...
Да има червена зона в София, предлагат от общината.Въвеждане на
Коментари Харесай

Да има червена зона в София, предлагат от общината

Да има алена зона в София, оферират от общината.

Въвеждане на алена зона в София, където ще могат да паркират единствено живеещи в региона. Както и удължение на работното време на синята и зелената зона до неделя в това число. Това са единствено част от концепциите на екипа на столичния кмет Васил Терзиев за промени в автомобилното придвижване в града.

От администрацията на кмета възнамеряват и построяването на нови буферни паркинги, както и велоалея и бус лента на бул. „ Патриарх Евтимий “. Промените по една от най-големите пътни артерии в София ще са подготвени до месец, настояват от общината.

„ Булевардът сега се употребява единствено от коли – за интензивно придвижване, за паркиране, за престой единствено за малко. Това пречи доста на градския превоз ”, съобщи заместник-кметът по превоза на София Илиян Павлов.

„ Всъщност по бул. „ Патриарх Евтимий “от кръстовището до бул. „ Витоша ” ще се паркира единствено паралелно, което ще докара до загуба на някакви места за паркиране. Но по този начин ще може да се обособи велоалея и бус лента ”, изясни общинският консултант от ПП-ДБ-СС Димитър Петров.

„ Допълнителни нови места ще бъдат обособени на бул. „ Витоша ”, които ще са налични и от двете страни. С бързи темпове би трябвало да се развие концепцията за алена зона, която да е налична единствено за живущи в региона. Останалите ще могат да паркират във към този момент съществуващи и нови подземни паркинги ”, уточни кметът на регион „ Средец ” Трайчо Трайков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР