Да, храната ни може да се измери в изразходвана вода

...
Да, храната ни може да се измери в изразходвана вода
Коментари Харесай

Сандов защити мусаката, но предупреди да не прекаляваме с нея

" Да, храната ни може да се мери в изразходвана вода и сила, както и със своя въглероден отпечатък при нейното развъждане, преправка, превоз, предпазване и подготвяне.

Не, българската мусака не е с максимален въглероден отпечатък всред известни европейски ястия, без значение от направеното изследване на английски уебсайт. Най-малкото тъй като един типичен телешки стек (белгийски да вземем за пример, или испански), съдържа доста повече месо, което води до по-високо равнище излъчвания парникови газове на порция. Освен това българската мусака напълно не се прави с кайма единствено от телешко месо, а най-често е от примес на свинска и телешка, което също понижава равнището на излъчванията ".

Това написа на стената си във Facebook екоминистърът Борислав Сандов във връзка проучване на предаването Гууд фууд на Би Би Си което твърди, че приготвянето на обичайното ни ядене замърсява въздуха.

" Но тъй като се отвори тематика за мусаката, да си кажем и нещо друго: по никакъв начин не е потребно да прекалявате с това обичайно за региона ни ядене, заради чисто здравословни аргументи. Всеки диетолог ще ви каже, че по никакъв начин не е потребно смесването на месо, яйца, мляко, картофи и брашно, изключително пък в случай че се ядат и с самун.

Та, както за съвсем всичко, и по тази тематика важи същата логичност: грижата за планетата Земя и за персоналното Ви здраве е една и съща задача. И тази задача стартира с унищожаване на отричането и отлагането. Има положителни обичаи, както и такива за преосмисляне ", добавя Сандов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР