Да харесваш начина, по който изглеждаш, е въпрос на избор.

...
Да харесваш начина, по който изглеждаш, е въпрос на избор.
Коментари Харесай

Наум Шопов: Щом мога аз, значи можете и вие

" Да харесваш метода, по който изглеждаш, е въпрос на избор. Аз упражнявам от към шест години. Периодът сред двете фотоси (тези по-долу в текста - бел.авт.) е към три години, а главното, което се е трансформирало, е най-важният фактор - методът ми на хранене. Не е срамно да се разхождате с кутии с домашно приготвена храна. Не е толкоз мъчно да намерите 40 минути, с цел да се раздвижите. Аз върша и двете неща всеки ден. [...] Щом аз мога, значи можете и вие. "

Това е пост в Instagram профила на Наум Шопов от 22 юни 2018 година Придружен е от фотография от познатия на всички " преди и след " вид. Подобни автосравнителни фотографии и мотивиращи послания има още от 5 декември 2017 година, от 14 март, 20 септември, 8 декември и 6 март 2018 година

Публикация, споделена от Д-р Наум Шопов (@shopov) на Юни 22, 2018 в 12:58 PDT

Иначе, в случай че продължим да преглеждаме профила му, ще разберем за Наум, че яде сладолед, пие вино, харесва кафе питиета с мляко, пресните плодове и най-много любеница, бирата, гръцката салата, животните, колите и несъмнено, приятелката си Теа Минкова.

И колкото и розов и преливащ от щракнати щастливи моменти да е профилът в обществената мрежа на пръв взор, всичко това е единствено част от общата картинка на живота на Наум. Пак там ще прочетем също, че: " Хубавите неща лишават време, доста труд, ограничения и неизменност, само че в последна сметка дават своя резултат. Най-трудното нещо обаче е да започнеш. "

Публикация, споделена от Д-р Наум Шопов (@shopov) на Авг 14, 2018 в 10:33 PDT

В съответния случай времето е било шест години. За този интервал, с изключение на усилени тренировки, учене и дипломиране като доктор, Наум играе и в сериала " Откраднат живот ", в който продължаваме да го гледаме. На него той дължи и огромна част от известността си, на обществените мрежи - също. В последна сметка, такова е поколението, част от което е и самият Наум.

Другото присъщо му качество е упоритостта, с която демонстрира, че не е наложително младежите да са това, което множеството възрастни мислят за тях. Пак тя го подтиква да събере вкупом и на хартия всичките си знания във фитнеса и храненето освен като интензивно трениращ, само че и като квалифициран доктор.

Публикация, споделена от Д-р Наум Шопов (@shopov) на Яну 18, 2019 в 10:18 PST

" Моят фитнес буквар " е книга, чиято цел и упоритост е да бъде в помощ на всички, които в този момент стартират да упражняват интензивно - с цел да тръгнат по утъпкания път на Наум и да пропуснат позволените от него (а и от съвсем всеки начинаещ) неточности.

" Въпреки че " Моят фитнес буквар " е ориентиран към начинаещите, в него са разказани и някои техники и правила, които са използвани по-скоро за по-напреднали. "

Самият Наум е в залата съвсем всеки ден. Знае и какъв брой значима е всяка една подготовка и всяко едно упражнение. Да се написа книга се оказва също едно по никакъв начин елементарно упражнение - нещо, което артистът схваща в процеса на работата си по нея.

Публикация, споделена от Д-р Наум Шопов (@shopov) на Яну 21, 2019 в 9:53 PST

Когато я приключва, книгата получава много сериозна противоположна връзка от околните му хора. Те са и първите му читатели, преди тя да тръгне към печатницата.

" Оказа се, че в първичния вид бях написал книжката от погледа на доктор и интензивно спортуващ в едно, което беше прекомерно задълбочено за хората, които занапред влизат в залата ", добавя Наум.

Следва редакция, вследствие на която от " Моят фитнес буквар " отпадат цели 40 страници, " с цел да може в книгата да остане в действителност единствено най-важното по понятен и елементарно смилаем метод ". Актьорът не крие, че е хвърлил много старания и усърдие в написването ѝ и счита, че " резултатът е едно малко четиво, от което всеки има какво да научи. "

Публикация, споделена от Д-р Наум Шопов (@shopov) на Юли 29, 2018 в 9:48 PDT

Защо " Моят фитнес буквар "?
Избрах това заглавие, тъй като в нея се съдържа само и единствено есенцията, нужна на един човек да промени живота си посредством спорта.

Какви са най-големите неточности, които хората позволяват във фитнеса?
Най-голямата неточност е, че множеството се концентрират прекомерно доста върху повдигането на по-големи тежести, а не върху вярното осъществяване на упражненията. Това крие в себе си извънредно огромен риск от травми, които сигурно ще навредят на резултатите в дълготраен проект.

С какво " Моят фитнес буквар " се разграничава от останалите книги за спорт и здраве?
Разликата е в това, че е написана от спортуващ доктор, а не от човек, който просто обича да върви на фитнес. В нея фокусът е хвърлен върху предпазването от травми, както и върху усъвършенстването на отношението усилие-резултат. Мускулите са до време, само че травмите -понякога вечно.

Планирате ли други книги?
Да, с Теа планираме още една - с нашите обичани предписания и трикове в кухнята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР