Да градиш кариера в Холивуд не е никак лесна задача.

...
Да градиш кариера в Холивуд не е никак лесна задача.
Коментари Харесай

Най-високоплатените актьори за 2023 г.

Да градиш кариера в Холивуд не е по никакъв начин лесна задача. Върхове, спадове, триумфи и провали, доста искра пред очите на всички и още повече работа, която остава скрита за мнозина. Разбира се, тя се отплаща освен със популярност, само че и с огромни възнаграждения, които актьорите прибират за най-впечатляващите си функции.
 Робърт Дауни Джуниър, Скарлет Йохансон, Том Круз - артисти, които в никакъв случай не са печелили Оскар
Актьори, които е мъчно да повярваме, че не са печелили Оскар

Номинации доста, награди - нула

Тези дни Forbes обичайно ни върнаха няколко месеца обратно, с цел да подредят най-високоплатените артисти за предходната 2023 година Година, която в Холивуд мина под знака на стачката на сценаристите, както и на огромните шлагери " Барби " и " Опенхаймер ". Затова наличието на някои звезди в класацията не е изключително изненада, само че за други не можем да кажем същото. Ето и кои са в топ 10.

10. Дензъл Уошингтън - 24 милиона долара 

Той може да е към този момент на 69 години, само че през 2023 съумя да ни потвърди, че още го бива пред камерата. Успехът и финансовите му приходи се дължат най-много на третата част на " Закрилникът ", която излезе през септември.

Но актьорът е взел участие и в още десетки филми в последните няколко десетилетия, които към момента му носят доходи.
 Снимка 656499

9. Бен Афлек - 38 милиона $

В последните седмици го свързваме най-много с документалните филми за живота на Дженифър Лопес, в които той също има основна роля. Но през 2023 година артистът съумя да натрупа и солидно финансово положение благодарение на ролята си на изпълнителен шеф на студио Artists Equity, което основа дружно с приятеля си и сътрудник Мат Деймън.

Двамата участваха и във кино лентата AIR, който завоюва 90 милиона $ по кината, след което е трансферира в стрийминг платформата Amazon Prime. 

8. Джейсън Стейтъм - 41 милиона

През предходната година артистът, който е част от Холивуд към този момент повече от 20 години, съумя да завоюва повече от всеки път до момента. Той взе участие в продължението на три хитовеи франчайза - " Непобедимите ", " Бързи и гневни " и " Мега звяр ", с помощта на което си подсигурява солидни доходи. Очевидно Стейтъм е набрал сериозна инерция и стартира и тази година стремително с " Пчеларят: Смъртна присъда ".
 Снимка 617455

7. Леонардо ди Каприо - 41 милиона $

Лео е спечелил за предходната година тъкмо толкоз, колкото и сътрудника си. Миналата година той се появи на огромни екран в " Убийците на цветната луна " на Скорсезе, а по-късно филмът бе продаден на AppleTV+, което му донесе спомагателни доходи, макар рецензиите, които отнесе.

6. Дженифър Анистън - 42 милиона $

Актрисата не обича да лежи на остарели лаври и не стопира да работи интензивно. тя се подрежда измежду най-добре платените звезди на 2023 година с функциите си както на дребния, по този начин и на огромния екран. От Forbes разкриват, че тя печели по два милиона $ от всеки епизод на сериала The Morning Show на AppleTV+, на който е и изпълнителен продуцент. Тя взе участие и в " Мистерията на убийството " 2 по Netflix, а огромна част от милионите си завоюва и благодарение на рекламни контракти с различни компании.

5. Мат Деймън - 43 милиона

Дружката на Лео ди Каприо на екрана и в бизнес начинанията също може да се похвали със солидни доходи за предходната година - дори по-големи от неговите. Той за пръв път попада в тази ранглиста през 2007 година, а в този момент още веднъж се подрежда след най-скъпите в Холивуд.

Той си заработва огромни възнаграждения с присъединяване си в AIR, както и в " Опенхаймер ", откъдето прибира четири милиона $.
 Снимка 627346

4. Райън Гослинг - 43 милиона $

Неговото място в топ 5 не е никаква изненада - въпреки всичко през 2023 г той влезе в ролята на Кен в " Барби ", а филмът реализира рекордни доходи от 300 милиона докара единствено за първия си уикенд по кината. 

3. Том Круз - 45 милиона $

61-годишният артист за пореден път ни потвърди, че пред камерите постоянно дава всичко от себе си. Той направи самичък всички каскади и за " Мисията невъзможна: Пълна отплата ". Според информация на Forbes, той по този начин си е направил контракта, че да получава приходи от кино лентата още преди продуцентите. Междувременно получава да печели пари и от стрийминга на последния " Топ Гън ", който излезе през 2022 година

2. Марго Роби - 59 милиона $

Актрисата завладя света със своето превъплъщение в Барби, което предстоящо я изстреля на върха не само по популярност, само че и по доходи. 2023 г несъмнено бе най-успешната за нея. Отделно тя има и продуцентска компания, която също й носи съществени доходи. Именно натам в този момент са ориентирани нейни упоритости - да остане зад камерата.
 Снимка 650611

 От Натали Портман до Брадли Купър - 11 артисти на корицата на холивудския брой на Vanity Fair
От Натали Портман до Брадли Купър - 11 артисти на корицата на холивудския брой на Vanity Fair

Едно особено издание, което отбелязва 30-годишен празник

1. Адам Сандлър - 73 милиона $

Актьорът оглавява класацията за пръв път през 2002г., а в този момент е още веднъж на върха след една много сполучлива година. Тя стартира с " Мистериозно ликвидиране " 2, в което си партнира с Дженифър Анистън. През 2023 той направи и много сполучливи обиколки със своите стендъп шоута, които също му се отплатиха добре както финансово, по този начин и с обичта на почитателите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР