Да, говореше се за информация от ДАНС. Аз не съм

...
Да, говореше се за информация от ДАНС. Аз не съм
Коментари Харесай

Според Иванов има решение на МС за гоненето на руските дипломати от 18 май

" Да, говореше се за информация от ДАНС. Аз не съм я виждал. Моето схващане е, че главната аргументация на решението, и то е обсъждано, и по моя информация има решение на Министерски съвет по тази тематика. Може да съм неверно осведомен.От 18 май е моята информация ". Това разяснява пред публицисти съпредседателят на Демократична България Христо Иванов по тематиката за изгонването на съветски дипломати от страната.

Става дума за използване на правилото за пропорция, който е залегнал във Виенската спогодба за дипломатическите оношения, разясни Иванов. Според тази спогодба би трябвало да има пропорция сред дипломатическите представители на две страни, заяви

" Русия досега имаше, в случай че не греша, над 118 души, България има под 10 души в Москва. Очевидно става дума за фрапантна диспропорционалност. И от тази позиция на мен ми се вижда това едно решение, което стъпва на този одобрен дипломатически принцип и има своето рацио ".

По думите на Иванов сигурно не става дума за 70 дипломати. " Мисля, че дипломатите са много по-малко – към 10-тина ". В групата се включват дипломати и механически личен състав в посолството, добави той.

На въпрос за какво чак в този момент става факт това решение, Иванов отговори, че доколкото схваща, в Министерството на външните работи е имало процеси, които е трябвало да протекат, само че той не може да бъде източник на информация за това.

Според Христо Иванов не е единствено какво има в ДАНС. " Въпросът е, изключително откакто Русия ни разгласи за враждебна страна, е редно да възстановим пропорцията в дипломатическите взаимоотношения. И да се надяваме, че един ден една демократична Русия, която е ориентирана към съблюдаване на интернационалния ред, ще можем да преразглеждаме връзките си с нея”.

На въпрос дали биха предложили на Политическа партия да сменят претендент премиера си, с цел да върнат Българска социалистическа партия на масата на договаряния, той отговори: " Мисля, че би трябвало да обсъдим всички вероятни варианти”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР