Da Fest е единственият подобен фестивал у нас, който представя

...
Da Fest е единственият подобен фестивал у нас, който представя
Коментари Харесай

Международен дигитален фестивал в София: Могат ли дроновете да заменят пчелите?

Da Fest е единственият сходен фестивал у нас, който показва по обстоен и огромен метод трендовете в цифровото изкуство. Стартирахме 2009 година, 14 поредна година се опитваме да представим на българската аудитория какво ново се случва в тази област. Това показа в ефира на Euronеws Bulgaria уредникът на интернационалния цифров конгрес Галина Димитрова-Димова. Събитието ще се организира в София от 24 до 28 октомври.

„ Как цифровото става изкуство е напълно авторско решение, нужни са по-специфични умения, с цел да се случи всичко това “, описа Димова.

„ По-трудно е в продажбата му, не е до такава степен оценено “, добави тя. По думите й цифровите форми на изкуство употребяват метафори, които пробват нашето съвремие.

И даде образец – засягат се екологични проблеми, като изгубването на пчелите. В постройката на „ Топлоцентрала “ в столицата ще може да се следи хореография с дронове. Тогава акцент ще бъде подложен дали дроновете могат да заместят пчелите в опрашването на растенията. „ Но това ли е решението “, сподели Димова.

Старт на фестивала ще бъде даден във вторник, 24 октомври, в изложба „ Академия “ от 18 часа, когато ще бъде показана швейцарска апаратура комплицирана звукова скулптора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР