Дъ ЕкспендаБолс удължи летящото си начало на сезона с пета

...
Дъ ЕкспендаБолс удължи летящото си начало на сезона с пета
Коментари Харесай

Дъ ЕкспендаБолс измъкна шестата си победа във Втора дивизия

Дъ ЕкспендаБолс удължи летящото си начало на сезона с пета поредна победа във Втора дивизия на НАЛБ. В дуел от деветия кръг тимът изтръгна триумф с 61:59 над Карлсберг и по този начин се утвърди в челото на колоната в дивизията.

Тимът на Дъ ЕкспендаБолс заема третата позиция с баланс от 6 победи и 1 загуба, до момента в който Карлсберг е осми с актив от 1-4. Това бе втора поредна трагично изгубена среща за Карлсберг, който в предишния кръг отстъпи от Паляците с една точка разлика.

След равностойно начало Дъ ЕкспендаБолс съумя да се измъкне с двуцифрена преднина напред на старта на втория интервал при 23:13. Водачите в резултата усилиха задатъка си до 14 при 31:17, само че отборът на Карлсберг се съживи и удържа противника си без панер до края на първото полувреме, което завърши при 31:27 в интерес на Дъ ЕкспендаБолс. 

В средата на третата четвърт символичните посетители стигнаха до тъждество при 37:37, а в самия завършек на интервала взеха водачеството при 43:44. Все отново Дъ ЕкспендаБолс възвърне контрола си върху дуела и се снабди с деветточкова преднина при 55:46, само че Карлсберг още веднъж се хвърли на взлом, скъсявайки отдалеченост до две точки в последните две минути при 61:59. До финалната сирена обаче нито един от двата тима не стигна до нови точки, като Дъ ЕкспендаБолс удържа съперника си и се поздрави с успеха.

Борислав Гачев се отличи с дабъл-дабъл от 26 точки и 10 битки за спечелилите. Антонио Илиев способства с 13 точки и 9 овладени топки, а Данаил Генчев наниза 10 точки.

Мартин Димов бе най-резултатен за Карлсберг с 26 точки и 14 битки. Никола Михайлов наниза още 16 точки и овладя 9 битки, а Денис Христов се регистрира с 11 точки и 8 битки.

КЛАСИРАНЕ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР