Да, да, знаем! Никой не е фен на новогодишните обещания.

...
Да, да, знаем! Никой не е фен на новогодишните обещания.
Коментари Харесай

2023 г. е зад ъгъла! Ето 7 еко предизвикателства, с които да я направите по-зелена

Да, да, знаем! Никой не е почитател на новогодишните обещания. Всичко наподобява елементарно, когато си го обещаваме на 31 декември, само че още в първите дни на януари се сблъскваме с действителността. 

Еко провокациите въпреки това са нещо, което има смисъл. Те не са нито сложни, нито лишават време, а с тях всички печелим. Предлагаме ви 7 такива провокации, с които да стартирате даже още в този момент!

Намалете времето под душа

Нека си признаем - има и по-подходящи места, на които да обмисляме случилото се денем. А за всяка минута под душа хабим към 8 литра вода. Така ще спестим и от сметката за водата, а и ще падне потреблението на по този начин скъпи запас, който (да си признаем) напряко го хабим.

Да перем по-рядко

Според формалната статистика 25% от личния въглероден боклук се дължи на грижите, които поставяме за облеклата си. А като прибавим и обстоятелството, че се разделяме с 90% от облеклата по-рано, в сравнение с би трябвало, прави ситуацията още по-сериозно. По-добрата грижа и за облеклата, и за планетата, е по-рядкото пране, на по-ниски градуси, при цялостна пералня.

Виж още: Приходите единствено от една вечер за новия " Аватар " в Съединени американски щати: 17 милиона Щатски долар

Намалете месото

Известен факт е, че точно отглеждането на животни е една от най-тежките за планетата промишлености. Популярно предизвикателство е Meatless Monday. Както се схваща от името му, концепцията е елементарна - всеки понеделник е време, неразрешено за консумация на месо. 

Използвайте наличното

Колко пъти сме купували нещо, тъй като сме изгубили вкъщи предходната му опция? Твърде постоянно, нали? Добра концепция е да се направи инвентаризация на към този момент наличните артикули и движимости вкъщи преди да се купят нови, от които на процедура нямаме потребност. 

Преосмислете отпадъка

Мислили ли сте по въпроса какъв брой отпадък генерирате на дневна или седмична база? А какъв е този отпадък? Къде отива той? Можете ли да го намалите? Това са въпроси, които в случай че всеки един от нас си зададе (и им отговори), Земята ще стане едно по-хубаво място за живот. Без да преувеличаваме!

Заложете на многократната приложимост

Кърпички, съдове, бутилки, принадлежности... всичко това генерира ужасно замърсяване, а животът им в употреба трае най-вече минути. Пробвайте да си готвите у дома, да си носите храна и вода, където ходите. Ще видите, че и за бюджета ще е супер!

Виж още: Внимавайте: Тези зодии няма да имат шанс в любовта през 2023

Научете се на някои неща

Много от продуктите, които употребяваме във всекидневието си, са свързани с прекалено много пластмаса и боклуци. Да се зашие дупка на чорап не лишава нито доста време, нито изисква доста познания, а пести толкоз доста запаси! И това е единствено един от образците.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР