“Да, България ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите

...
“Да, България ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите
Коментари Харесай

Да, България реди листата за евроизборите след вътрешен вот

“Да, България ” ще организира предварителни избори за подредбата на претендентите за изборите за Европейски парламент на 9 юни, оповестиха от пресцентъра на придвижването. След процедурата по номинации, бяха утвърдени девет претенденти, които ще се борят за доверието на партийните членове да бъдат излъчени като претенденти в окончателните листи за изборите. 

Процедурата планува серия от диспути по настоящи тематики за Европейския съюз в интервала сред 12-и и 15 април пред членовете на движението в София, огромните регионални градове и локалните организации в чужбина. 

В рамките на три дни, сред 16-и и 18 април, членовете на “Да, България ” ще могат да гласоподават за желаните претенденти, като те ще бъдат подредени по низходящ ред. Крайното класиране на претендентите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите. Гласуването ще се реализира по електронен път и по пощата. 

Кандидатите на “Да, България ”, излъчени след номинации от локалните организации, са националният представител Елисавета Белобрадова, дипломатът Стефан Тафров, Алина Добрева - специалист в Изследователския център на Европейския парламент, Богомил Георгиев - основател на читалище „ Мечталище “, Дилиян Манолов - лекар по логика на психиката, Димитър Димитров - специалист по интернационалните връзки, Живко Димов - специалист по енергийни пазари и услуги, Мирослав Дачев - бизнес съветник и учител, и Силвия Атипова - публицист. 

Информация за претендентите и техните платформи като бъдещи евродепутати може да бъде открита на сайта на придвижването.

В известието се напомня, че по сходен метод бяха определени претендентите за евродепутати преди пет години за общото явяване на „ Да, България “ с ДСБ и „ Зелено придвижване “ в границите на обединението „ Демократична България “.

" Да, България " да кандидатства за участие в Европейската национална партия (ЕНП) реши Националната конференция на групировката, която заседава в София на 9 март тази година. Тогава " за " ЕНП гласоподаваха 533 делегати, за участие в Алианса на либералите и демократите за Европа - 36, а за неприсъединяване към нито едно политическо семейство - 45.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР