Да, България обмисля присъединяването към Европейската народна партия. Това стана

...
Да, България обмисля присъединяването към Европейската народна партия. Това стана
Коментари Харесай

Да, България гледа към ЕНП, но се обсъжда и възможността за присъединяване към АЛДЕ

" Да, България " обмисля присъединението към Европейската национална партия. Това стана ясно от изказването на Христо Иванов пред публицисти по-рано през днешния ден.

На Третата национална конференция на партията, която се организира през днешния ден, една от точките в дневния ред касае точно избора на европейско политическо семейство. Лидерът на " Да, България " Христо Иванов даде повече изясненост към това за какво партията обмисля присъединението към ЕНП. 

" Имахме дълга полемика, доста семинари, на които се обсъждаше този въпрос. На база на тези семинари националният съвет на партията излиза с рекомендация да се присъединим към ЕНП. Заедно с ДСБ това ще консолидира " Демократична България " като една от силите, които съставляват демократичната общественост от дясно-център позиции ", съобщи водачът на " Да, България ".

Той добави, че Европейската национална партия, която е най-голямата група в Европарламента, има стратегическо значение за страната ни. 

" Вярваме, че тази нисша има своето стратегическо значение за България. ЕНП е добра платформа, дружно с сътрудниците от ДСБ и другите партии от някогашната и сегашна синя общественост, да може да се чува по-силно гласът на България и желанието за промени ", изясни Иванов.

По-рано през днешния ден Ивайло Мирчев, който е част от Изпълнителния съвет на партията разяснява, че се е обсъждала опцията за присъединение и към АЛДЕ. Предстои делегатите на конференцията да вземат крайното решение по-късно през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР