Да, България!, ДСБ/Нова Република, Зелените, ДЕОС и други организации и

...
Да, България!, ДСБ/Нова Република, Зелените, ДЕОС и други организации и
Коментари Харесай

"Да, България" и още четири партии подготвят манифест през обща експертна платформа

Да, България! ", ДСБ/Нова Република, Зелените, ДЕОС и други организации и жители стартират нова самодейност, обща експертна платформа, която да изразботи визия за бъдещето на Европа и достойното място на България в нея.

Първото събитие от поредност срещи и полемики е през днешния ден. То беше оповестено от " Да, България " като основаване на първия български манифест на Европа. " В навечерието на българското председателство на Европейския съвет, България няма декларирани цели и ясна визия за одобряването на страната ни, като модерна Европейска страна. За тази цел предизвикваме основаването на първия Български манифест за Европа в модерната ни история ", по този начин от " Да, България " са описали събитието в поканата за него.

" Това не е коалиция, не е и цивилен съвет. Това е обща експертна платформа, която ще работи, с цел да не се разреши на държавната агитация да извърши напълно европейската тематика. Това е платформа, която ще приказва за демокрацията, върховенството на закона, която ще оборва тезите, пускани от държавната радиоточка ", разгласи пред " Дневник " ръководителят на " Да, България " Христо Иванов.

Идеята е през днешния ден да бъдат излъчени и показани специалисти по разнообразни тематики, които по време на европейското председателство, да държат и да приказват по значимите тематики. За да не разрешат на Бойко Борисов да употребява председателството за акция, разгласи още Иванов.

Темите на експертните групи не са съсредоточени единствено в дневния ред на председателството. Самите групи занапред ще се образуват, като събитията, част от общата самодейност, ще бъдат и отвън София. На днешната кръгла маса ще бъде оповестено и първото идно събитие на платформата. Идеята е през идните полемики да се случи и народен спор по главните тематики.

Форматът на тази платформа е " релативно отворен ", ще има редица полемики и срещи с жители, като правенето на манифеста за Европа не е закрепено във времето,това ще бъде решено дружно с останалите партии и според от срещите, съобщи още Иванов. " В идеалния случай общата платформа ще изготви манифеста за европейските избори ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР