Да бъдеш оптимист за бъдещето на Биткойн (BTC) през 2024

...
Да бъдеш оптимист за бъдещето на Биткойн (BTC) през 2024
Коментари Харесай

Биткойн: 2 неща, които инвеститорите трябва да имат предвид преди да купят

Да бъдеш оптимист за бъдещето на Биткойн (BTC) през 2024 година е по-лесно в сравнение с през 2023 година Впечатляващият му скок от 150% през предходната година изпревари главните пазарни индикатори, като неотдавна доближи $45,000 - най-високата стойност от април 2022 година насам. 

Към това се прибавя и шумът към идното халвинг събитие на Биткойн, което основава очакване за евентуалното му влияние върху бъдещата цена на Биткойн.

Този оптимизъм обаче не значи, че вложението в Биткойн идва без опасности. Два съществени риска наподобява прелитат под радарите на вложителите.

На първо място, идното стартиране на първия спот Биткойн ETF за американския пазар съставлява риск. Първоначалните упования мощно се опираха на утвърждението на Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) при започване на януари, като голям брой компании от Уолстрийт подадоха заявки за ETF.

И въпреки всичко, неотдавнашните мнения в крипто сферата подсказват, че SEC може да отсрочи утвърждението, до момента в който не бъде основана по-всеобхватна регулаторна рамка за криптовалутите в Съединени американски щати. Това закъснение може да бъде удар за вложителите в BTC, които видяха неотдавнашни покачвания на цените, провокирани от вероятностите за утвърждение на ETF.

Дори SEC да утвърди спот Биткойн ETF , въздействието му върху цената на Биткойн може да не дава отговор на упованията. Привържениците на ефикасния пазар настояват, че огромна част от предстоящото повишаване на цените след формалното утвърждение на ETF може към този момент да е регистрирано в настоящите цени. Това може да изненада вложителите, които чакат автоматизиран скок след утвърждението на SEC, защото Кати Ууд от Ark Invest допуска, че цената на Биткойн може да се намали в началото заради феномена “ “.

Друг риск се обрисува с неочакваното нахлуване на голям брой институционални вложители в бранша на криптовалутите. Макар че се чака тази вълна от нови капитали да поддържа цената на Биткойн, пораждат опасения по отношение на дълготрайното влияние. Някои от тях, като Артър Хейс, се притесняват , че навлизането на огромни институционални вложители може да навреди на Биткойн.  

Според тази група от специалисти, тези вложители, фокусирани върху натрупването на активи, биха могли да задушат динамичната блокчейн екосистема, като евентуално заключат Биткойн в трезорите на Уолстрийт, правейки го неподвижен. Този сюжет може да докара даже до срив на екосистемата за рандеман на Биткойн, което да значи завършек на BTC подобен, какъвто го познаваме.

С наближаването на ерата на новите Биткойн ETF-и, прозренията на персони като Кати Ууд от Ark Invest оферират забавни насоки. Неотдавнашните ходове на Ууд, като да вземем за пример продажбата на акции на Coinbase Global и Grayscale Bitcoin Trust и в същото време придобиването на акции на ProShares Bitcoin Strategy ETF, подсказват за нюансиран метод към вложенията в Биткойн.

Следователно решението за вложение в Биткойн е по-сложно, в сравнение с наподобява. Като вложител, преценката дали Биткойн е подобаващ за вашия портфейл и, в случай че е по този начин, определянето на най-хубавия капиталов метод   става от решаващо значение с навлизането в 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР