Да бъдеш леля или чичо е огромна благословия. Това е

...
Да бъдеш леля или чичо е огромна благословия. Това е
Коментари Харесай

Защо лелите и чичовците имат специално място в живота на децата

 вуйна

Да бъдеш вуйна или чичо е голяма благословия. Това е опция да бъдеш ментор, другар, съизвършител. Отношенията на лелите и чичовците с племенниците са в действителност специфични. За разлика от бабите и дядовците, те са връстници на родителите и това им дава опция да се отнасят по друг метод. 

Те знаят по какъв начин да заслужат доверието на детето. Те имат собствен личен метод, с цел да накарат племенника да мисли, че „ всичко ще бъде наред “. И доста постоянно те стават най-хубави другари. Постарахме се да изброим главните аргументи, поради които връзките с лелите и чичовците имат особено място в живота на децата:

Те са като мама и тати, само че с друга позиция

За децата от време на време е невертоятно, че възрастен може да бъде толкоз добре осведомен с тях. Това основава специфична връзка сред лелите/чичовците и племенниците, тъй като тя се отличава от връзката с родителите, само че е и построена от същинско състрадание и откровеност.

Различният взор върху нещата на лелите и чичовците провокира откровен екстаз измежду племенниците. Това не значи, че децата имат неприятни връзки с родителите си. Но с лелите и чичовците децата се усещат доста предпазени и знаят, че доверието им в никакъв случай няма да бъде предадено.

Помежду им има специфични доверителни връзки

Лелите и чичовците знаят по какъв начин да слшат детето и да не превеличават неговото усещане, както са склонни да вършат родителите. Те реагират на племенниците надалеч по-спокойно от мама и тати. Те имат надалеч повече независимост, с цел да приказват намерено за доста проблеми и детски прекарвания. Лелите и чичовците не са подтиквани от задължението да образоват и да бъдат нравоучители.

Всичко това спомага за определяне на дълбоки доверителни връзки с племенниците. И в границите на тези връзки възрастният постоянно може да даде в действителност скъп съвет.

Идеален баланс сред отбрана и единодушие

Лелите и чичовците позволяват повее от родителите. Те намират идеалния баланс сред възбраната и единодушието, като не рискват благополучието на децата. Те постоянно съумяват да бъдат добър образец и да резервират безспорния си престиж. Спсообни са да обезпечават еднообразно сигурност и обич.

Безусловно другарство

За човек фамилията постоянно е мястото, където той намира поддръжка. И лелчите и чичовците не са изключение. Приятелите и познатите идват и си отиват с времето. Тези срещи и раздели от време на време минават мъчително.

Лелите и чичовците знаят по какъв начин да бъдат другари и родители по едно и също време и това трае за цялостен живот. Те постоянно намират време за своите племенници и даже да живеят надалеч, постоянно намират метод да не губят контакт с децата.

Съветите им са занимателни и цялостни с опит

Лелите и чичовците имат неповторимото свойство да виждат живота по-малко съдбовен и пагбен, в сравнение с го виждат родителите. Това не значи, че те пренебрегват значимите правила и устои. Но са надалеч по-гъвкави в тяхната интерпретация и използване, в сравнение с майките и бащите.

Само чичото може да опише анекдот, който в никакъв случай няма да бъде чут от родителите. А лелята да даде в действителност скъп съвет в деликатни обстановки. Те постоянно демонстрират грижи и настойчивост, когато това е в действителност нужно.

Приятели от първия ден

Огромното преимущество, което имат чичовците и лелите пред дргите възрастни е, че те помнят своите племенници от самото раждане. Т знаят радикално цялата история към порастването и възпитаването им, делили са дружно с родителите всички наслади и беди в връзките с децата.

Ето за какво лелите и чичовците са идеалните медиатори сред своите братя/сестри и техните деца. И в живота безусловно ще възникне случай, когато с наслада ще употребявате това.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР