Да бъдеш дете на известен, това е наказание, което само

...
Да бъдеш дете на известен, това е наказание, което само
Коментари Харесай

Какво се случва със синът на Ал Капоне след края на империята

Да бъдеш дете на прочут, това е наказване, което единствено те могат да преживеят и споделят. Да бъдеш дете на един от най-големите гангстери, това е история, която единствено Албърт Франсис „ Сони “ Капоне може да опише. През 2004 година един от най-възрастните поданици на Аубърн, Калифорния умира умерено в съня си. На 85-годишна възраст Албърт Франсис Браун, съумял да откри доста другари и дълги години да живее щастливо, напуща този свят.

За жал, тази изненада идва с някои малко по-различни детайлности – семейството на този човек е Капоне и е пазил своята загадка десетилетия наред, отказвайки да одобри или да показа същинските обстоятелства. Легендарният наследник на мафиота, постоянно можел да получи короната от империята на татко си, освен това още при започване на XX век, само че има една доста сериозна причина, която го отхвърля от тази концепция. Издигането на бащината фигура е донесла някои вълнуващи привилегии, само че Албърт не желал да тръгне по този път. Неговата първа задача е да промени името си и да се опита да изчезне по този начин, че да има естествен живот. Очевидно лъскавият и първокласен метод съумял да го отврати в най-ранна възраст. Какво се случва в действителност?

На 4 декември 1918 година младото семейство Алфонс и Джозефин се снабдяват със наследник. Как тъкмо, това е малко мъчно за пояснение и остава тайнственост. На 20-годишна възраст, Ал страда от сифилис, откакто прекарва известно време с продажница в Чикаго. Неговото заболяване ще остане нелечимо до края на живота му и се счита, че Капоне би трябвало да е безплоден. Други считат, че най-вероятно майката също се е заразила и предала това заболяване на сина си. Има и една последна версия, в която се счита, че майката постоянно е била стерилна и Албърт не е биологичен наследник. Каква тъкмо е истината, това няма да разберем в никакъв случай.

Без значение от истината, Ал обича своя наследник и се старае да му даде всичко, което може да извоюва. Освен това споделя, че не желае да свърши на улицата или някой да го простреля. Често босът даже споделя, че има наследник и обожава това момче. И историята го потвърждава, остарелият Капоне прекосявал всички граници, с цел да разреши най-хубавото за сина си. След като Сони има унаследен сифилис или  най-малко по този начин се счита, той постоянно бил нападнат от най-различни инфекции. Един ден ухото му се възпалява и лекарите в Чикаго считат, че най-вероятно ще остане ням за цялостен живот. Капоне старши търси лекар в Ню Йорк и предлага 100 000 $ за лекуването на сина му. Докторът по този начин или другояче взел единствено 1000 $. Успява да излекува младежа и всеки продължава по пътя си. Макар и бащата да се отдава на незаконния свят, синът би трябвало да следва правия път и по тази причина се насочва към най-елитните учебни заведения.

Първо е Свети Патрик в Маями, по-късно е изпратен в колежа Нотр Дам, само че се дипломира в Маями. Баща му сигурно е бил изключително благополучен, въпреки всичко той е изпъден от учебно заведение на 14-годишна възраст, тъй като удря един от учителите. Когато кандидатства в учебното заведение, Сони написа, че неговият татко е „ пенсиониран “, въпреки и да се намира в пандиза за данъчни измами. Този миг идва като един необикновен подарък, тъй като и самият Албърт желае да избяга и да се отдели от фамилното кредо. Докато Ал е на независимост, наследникът е завързан и няма доста право да се радва на своя персонален живот. Според архивите, даже и след дистанцията, двамата по този начин и не се намразват, а поддържат връзка посредством писма, някои изпратени даже от Алкатраз.

Малко по-късно писмата стопират и младежът се скрива от светлината на прожекторите, с цел да живее един спокоен и спокоен живот. Работи като търговец на коли, само че откакто схваща, че неговият шеф връща километражите, взема решение да напусне. Работи в печатница и ресторант с майка си, а в един миг е дистрибутор на гуми. През 1959 година един от приятелите на Сони – Дес Арназ декларира, че ще пуска телевизионна поредност на име „ Недосегаемите “, където Ал Капоне ще бъде главният изверг. Само 12 години след гибелта на гангстера, някой употребява името му, с цел да печели. Самият режисьор знаел доста добре, че с оповестяването на този план ще се чуе със своя добър съученик и това в действителност се случва. Вдовицата на Ал и към този момент баба, взема решение да заведе редица каузи и да вземе колкото се може повече пари от прожекцията. Дори и откакто децата на Албърт са унизени в учебно заведение поради лентата, съдът в Чикаго отхвърля да даде ход и  историята завършва.

На 7 август 1965 година идва и идната неволя, Албърт Капоне е наклеветен за дребни закононарушения. Според притежателя на едно малко магазинче, мъжът взел две кутии аспирин и акумулатори. Отива на съд и е осъден с две години пробация. Това е и най-голямото му закононарушение, въпреки и за мнозина, да е измислено и фабрикувано. Един ден насочва опасност към Тед Кенеди, като ФБР подслушва диалога, само че по този начин и не се стига до някакво закононарушение. След ареста трансформира семейството си на Браун, а юристът му години по-късно споделя, че е направил всичко това, тъй като не желал да бъде преследван повече от това проклето име, което носило единствено неприятности. На 8 юли 2004 година Албърт умира в дребното градче в Калифорния и неговата брачна половинка би трябвало да се бори с вълната от публицисти, които желаят да си напомнят забравената легенда. Всеки желае повече информация. Съпругата му споделя единствено това:

„ Ал Капоне е мъртъв от доста време. Неговият наследник няма нищо общо с татко си. Оставете го да почива в мир! Страда задоволително през живота си, за една фамилия. “

Макар и да се пробва да живее непретенциозно, не би трябвало да забравяме, че Албърт се дами три пъти и има доста наследници, затова семейството Капоне е към момента жива, само че никой от тях, най-малко на този стадий, не се занимава с престъпност.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР