Да бъдеш активен в свързаността си с други хора в

...
Да бъдеш активен в свързаността си с други хора в
Коментари Харесай

Шефовете, дигитални лидери

Да бъдеш деен в свързаността си с други хора в обществените мрежи се отплаща, изключително в случай че управляваш мултимилиардна компания, споделя " Бизнес Инсайдър ". В тази връзка световната компания за бизнес консултации Brunswick Group в Съединени американски щати организира проучване, с цел да дефинира кои са 100-те най-свързани в мрежите основни изпълнителни шефове. Изследването ѝ бе учредено на фактори на цифровото им наличие като интензивността им, дали са посочени профилите им като публични и употребата от тях на четири съществени платформи - Twitter, Фейсбук, Instagram, LinkedIn.

Изследването бе озаглавено " The Connected Leadership Survey ". В него е прегледана цифровата интензивност на 790 бизнес водачи. Данните демонстрират, че единствено 48% от шефовете на фирмите от списъка S&P 500 в Съединени американски щати и FTSE 350 имат профили в обществените мрежи. Въпреки това всеки втори чиновник споделя, че би предпочел да работи за основен изпълнителен шеф, който има наличие в обществените мрежи.

Най-популярната платформа за стотиците мениджъри на световни компании, обхванати от проучването, е LinkedIn. 44% от проучените CEO-та я употребяват и поддържат наличие в този уебсайт, означават създателите на отчета от изследването.

" Лидерството беше фундаментално предефинирано ", разяснява Крейг Мулани, сътрудник в Brunswick Group, в прессъобщение. " Един съвременен водач би трябвало да въздейства, въодушевява и осведоми хората с директни, привлекателни и достоверни цифрови връзки ", продължава той. 

В оформената класация основният изпълнителен шеф на Walmart Дъг Макмилън печели първото място за честото си издание на фото и видео наличие, което демонстрира както професионалния, по този начин и персоналния му живот. Той има наличие във всичките четири обществени медийни платформи.

Въпреки, че е титан на обществените мрежи, основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг отбелязва 670 точки в показателя, с което се класира на 51-то място в топ 100, до момента в който основният изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси е на 69-то място.

Ето и топ 10 на най-свързаните с общностите в обществените мрежи изпълнителни шефове.

10. Ед Настиан , CEO на самолетна компания Delta Airlines. Активен в LinkedIn. 

9. Лин Гууд, CEO на Duke Energy. Активна в LinkedIn. 

8. Мери Бара , CEO на General Motors. Активна в Twitter и LinkedIn. 

7. Бен ван Бюрден , CEO на Royal Dutch Shell. Активен в Twitter и LinkedIn. 

6. Ханс Вестберг , CEO на Verizon Communications. Активен в Twitter, LinkedIn, Instagram. 

5. Дан Шулман , CEO на PayPal. Активен във Фейсбук, Twitter и LinkedIn.

4. Адена Фридман , CEO на Nasdaq. Активна във Фейсбук, Twitter, Instagram и LinkedIn. 

3. Рамон Лагуарта , CEO на PepsiCo. Платформи: Фейсбук, Twitter, LinkedIn.

2. Брент Сондърс , CEO на Allergan. Платформи: Twitter, LinkedIn, Instagram. 

1. Дъг Макмилън , CEO на Walmart. Активен във Фейсбук, LinkedIn, Instagram. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР