Да бъдем винаги онлайн в социалните мрежи се превърна в

...
Да бъдем винаги онлайн в социалните мрежи се превърна в
Коментари Харесай

Как се живее без смартфони и социални мрежи?


Да бъдем постоянно „ онлайн ” в обществените мрежи се трансформира в норма, само че има и изключения
(снимка: CC0 Public Domain)

Интернет, обществените мрежи и смарт телефоните превзеха света. Но към момента има хора, които не употребяват фейсбук, е-поща и умни телефони. Как живеят изолираните и какво можем да научим от тях?

Да бъдем постоянно „ онлайн ” в обществените мрежи се трансформира в норма. През последните няколко десетилетия светът се промени до неразбираемост. Днес всеки от нас прекарва по няколко часа дневно, употребявайки смарт телефон или компютър. Посещаваме доста разнообразни уеб сайтове и прекарваме по-голямата част от времето си в.

Изследователският център на Pew пресмята, че към 31% от възрастните американци са „ съвсем постоянно ” онлайн. Психолозите допускат, че потреблението на обществени медии ни кара да се усещаме по-свързани със света към нас и хората в него. Бързо се привиква с мрежите и е съвсем невероятно човек да се откаже от тях.

на Pew изследва държанието и претекстовете на 50 души, които съзнателно отхвърлят да употребяват обществени мрежи и мобилни телефони. Ако преди 20 години това беше в реда на нещата, то през днешния ден такива хора може да ни се сторят „ обществени изгнаници ”.

В разбор на изследването отбелязва, че хората, които са се отказали от потребление на обществени мрежи и смарт телефони, прекарват повече време в другарство с приятелите си онлайн. За тях времето с други хора е обвързвано с възприятие за успокоение и целеустременост в живота.
още по тематиката
Вместо да имат стотици „ другари ” в обществените медии, тези хора постоянно са предпочитали да се срещат с приятелите лице в лице и да развиват връзки, които да им оказват помощ в сложни моменти.

Много от хората, които се „ отключват ” от интернет и мрежите, се радват на новооткритата си жизнеспособност, тъй като отделят време да се насладят на живота си тук и в този момент. Това е доста значимо, защото ни оказва помощ да облекчим тежестта на ежедневните проблеми, да се отпуснем.

Хората, които излизат офлайн, въобще не са „ асоциални ” – те просто поемат отговорност за това по кое време и къде да поддържат връзка с други хора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР