Да бъдем честни: испански, китайски, арабски и руски са сред

...
Да бъдем честни: испански, китайски, арабски и руски са сред
Коментари Харесай

Защо трябва да научим испански

Да бъдем почтени: испански, китайски, арабски и съветски са измежду езиците с възходящо световно значение.

Испанският е един от най-търсените езици по света, заради което известността му в учебните заведения се усилва в международен мащаб. Какви са аргументите и за какво би трябвало да научим испански?

Лесен за научаване

 Снимка 345157

Арабският език има напълно друга писменост, френският правопис и произношението са необикновено характерни и сложни, а китайците изискват неповторими тонове. Писменият испански , въпреки това, е съвсем изцяло фонетичен - доста малко са думите, които не можем да произнесем на първо четене, без да сме учили езика до този миг.

Докато усвояването на по-задълбочено равнище на граматиката на испанския може да бъде предизвикателство, главната граматика е задоволително ясна и доста думи са сходни на британския.

Един нов свят


 Снимка 345156

Да отидем до Испания и да забележим чудесата на Барселона, Мадрид, Гранада и други градове може и да не ни звучи задоволително изкушаващо, само че какво ще кажете за Мексико, Куба, Латинска Америка? Има към 329 милиона испаноговорящи по света , които обитават едни от най-забележителните дестинации. Да се насладим на туристическите курорти в Канкун и да изследваме хиляди благи от евтини и красиви градове, плажове и пътеки в Латинска Америка, си е сериозен тласък.

Дори при посещаване на известни дестинации, в които се приказва испански, боравенето с локалния език ще ни даде добавена стойност , ще ни помогне да се измъкнем от етикета " туристи " и да опознаем същинската локална просвета, нрави и традиции.

Невероятни филми и книги

 Снимка 345159

Около 100 сполучливи създателя от 54 страни гласоподават за романа " Дон Кихот де ла Манча " на Мигел де Сервантес за най-хубава книга на всички времена и до момента в който творбата от XVII век е необятно налично на доста езици през днешния ден, то - като всяка друга книга, е най-хубаво на истинския си език.

Други създатели на испански език, които си коства да прочетем в оригинал са чилийският стихотворец Пабло Неруда - доста от творбите, на който не са преведени на всички езици, Габриел Гарсия Маркес, Роберто Боланьо, Марио Варгас Льоса и други.

А филмите? Звездните режисьори Педро Алмодовар, Алфонсо Куарон и Гийермо Дел Торо, чийто филми са просто шедьоври, би трябвало да бъдат задоволителна причина, с цел да ни убедят в благосъстоянието на испаноезичното кино, провокирайки предпочитание да научим езика.

Помага на кариерата ни


 Снимка 345160

Всеки спомагателен език, който учим и знаем е благосъстояние, с което разполагаме, отключващо доста порти с благоприятни условия. Испанският не е изключение. Той е формален език в 21 страни , което значи, че може да живеем, работим и въртим бизнес в и сред тези 21 страни, в случай че знаем испански. Ами Съединени американски щати?


С такова огромно латино население в Америка и взрив на латиноамериканската стопанска система отвън Съединени американски щати, работодателите са обезверени за хора, които приказват испански.

Малко обстоятелства
Големите корпорации осъзнават какъв брой е значимо да се реализира пазарен дял от покупателната дарба на Съединени американски щати. В същото време Латинска Америка получава рекордните 174 милиарда щатски $ задгранични вложения през 2012 година и фирмите на всички места се уголемяват там. PepsiCo афишира инвестиция от 5 милиарда $ в Мексико през януари 2014 година И това са единствено няколко образеца.

Дори британците го учат

 Снимка 345162

В отчета Languages of the Future на Британския съвет се намират езици, които са значими за английските жители и се основават на изчерпателен разбор на културни, стопански и дипломатически фактори. Испанският оглавява листата , следван от арабски, френски и мандарин, написа Independent.

Ако даже родната територия на британския език, която се намира единствено на няколко километра от Франция и в която даже не живеят толкоз доста испаноговорящи имигранти, е решила, че испанският език е най-хубавият втори език за учене след родния им, тогава кои сме ние да спорим?
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР