Да бъде възстановено името на ген. Иван Колев на 36-

...
Да бъде възстановено името на ген. Иван Колев на 36-
Коментари Харесай

Искат възстановяване името на ген. Иван Колев на столично училище


Да бъде възобновено името на ген. Иван Колев на 36- о СУ „ Максим Горки “ в Красно село желаят общественици, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Патронът на учебното заведение е от 1950 година, а от 38-а до 50-а година е носил името на националния ни воин военачалник Иван Колев. Училището е преименувано през 1950 година и по този начин е до в този момент ”, описа Георги Чунчуков е от съдружие за изграждане монумент на ген. Иван Колев в Добрич. „ Искаме да се възвърне името на учебното заведение, както е било до 1950 година „ Генерал Иван Колев ”.

С това ние реализираме задачата възобновяване на историческата истина и справедливостта. Това е главното ”, безапелационен е той. Искат възобновяване на името публично от 17 май предходната година. Изпратили предложение до учебното заведение. От тогава има и развиване, което както той призна не е в тяхна изгода. Макар, че съгласно него не е в прерогативите на учителите в едно учебно заведение да вземат решение този въпрос, те могат да излязат единствено със свое мнение. „ Но ние не сме се отказали, тъй като всички причини са в наша изгода. Учителите имат един-единствен мотив – какъв брой популярен публицист, какъв брой прочут е той по света Максим Горки ”, уточни той.

Чунчуков уточни, че един от главните упреци към тях е точно това: от къде на къде те от далечния град Добрич се месят в делата на едно столично учебно заведение. „ Отговорът ни е: Месим се, тъй като ген. Иван Колев не е районен воин – добруджански, той е народен ”, уточни той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР