Да бъде въведено гарантирането на минимален доход в Европейския съюз,

...
Да бъде въведено гарантирането на минимален доход в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Еврокомисията иска гарантиран минимален доход в страните от ЕС

Да бъде въведено гарантирането на най-малък приход в Европейския съюз, предлага Европейската комисия. Целта е всеки човек да се радва на заслужен живот, гласи публично известие на Брюксел. Рискът от беднотия визира над 95,4 млн. европейци. В България над 21% от популацията са в риск от беднотия, т.е. живеят в тежки материални ограничения или членовете на семейства им работят по-малко от 20% от дните в годината.

В момента в страните от Европейски Съюз дават разнообразни парични компенсации, помощи в натура и услуги на нуждаещите се.

Минималният приход има спомагателна роля при подкрепяне на нуждаещите се, защото има за цел постигане на несъмнено равнище на приход в семействата, показват от Брюксел. Обезщетението за най-малък приход би трябвало да се дава, когато останалите източници на приходи и компенсации са изчерпани и не са задоволителни, с цел да обезпечат заслужен живот.

Минималният приход би трябвало да бъде съпроводен от тласъци за нахлуване на пазара на труда за хората, които могат да работят, допълват от Брюксел.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР