Да бъде удължено работното време на 5 автобусни линии на

...
Да бъде удължено работното време на 5 автобусни линии на
Коментари Харесай

Искат удължаване на работното време на градските автобуси

Да бъде удължено работното време на 5 автобусни линии на градския превоз, като последният курс да потегля не по-рано от 01.00 часа. За това упорстват група варненци в молба до комисията по превоз към Общинския съвет.

До по-късно да има рейсове по линиите 7, 13, 14, 20 и 148 и то единствено за дейния летен туристически сезон, се показва в настояването. То е подкрепено от подписите на близо 200 души, разкри пред Дарик основателят Христиан Радев.

„ В Централната част на града работят хиляди чиновници, като сред 500 и 1500 души от тях ще се възползват от късния градски превоз всяка вечер. Варна е фестивален град и доста постоянно мероприятията свършват след 23.00 часа, такситата са незадоволителни, прибирането на жителите е мощно затруднено и се постанова да вървят пешком, уточни Радев.

Удълженото лятно работно време на градските рейсове ще разтовари автомобилният трафик през дейния туристически сезон, е различен посочен в молбата аргумент.

В момента градският превоз във Варна е с работно време от 5.00 до 23.00 часа, когато потегля последният курс. Някои съществени линии се обслужват от 6.00 часа, а други са единствено до 21.00 часа.

В „ Градски превоз “ към този момент са направени планове по отношение на това предложение и са предоставени на комисията по превоз, сподели за Дарик изпълнителниятдиректорна общинското сдружение инж. Николай Антонов. Анализът демонстрира, че към 25 водачи ще би трябвало да бъдат ангажирани в допълнение. В същото време транспортното сдружение от години изпитва дефицит на водачи.

До транспортната комисия към локалния парламент преди дни е изпратено още едно предложение, обвързвано с градския превоз. Предлага се разкриване на автобусна линия от Автогарата до болница „ Света Марина ”. Директен рейс сред двата обекта сега няма.

„ Много хора от региона идват за прегледи, комисии и престой в болница и им се постанова да употребяват таксиметров транспорт, изключително хора с увреждания ”, стимулира се създателят на предлагането Михаил Луков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР