Да бъде създадена временна комисия, която да разгледа всички предложения

...
Да бъде създадена временна комисия, която да разгледа всички предложения
Коментари Харесай

Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС

Да бъде основана краткотрайна комисия, която да прегледа всички оферти за промени в Изборния кодекс, предложиха от Българска социалистическа партия по време на консултациите, свързани с изборните правила.

От Движение за права и свободи поддържаха концепцията и също признаха, че проблемите в изборния закон са доста и основават пороци в изборния развой.

На срещата участваха още депутати от " Обединени патриоти " и ВОЛЯ, които също поддържаха предложенията за изчистване на проблемите в Изборния кодекс. Очаквано от ГЕРБ не пристигнаха на консултациите, инициирани от Българска социалистическа партия.

Идеята, към окоято се сплотиха останалите политически сили, е да се сътвори краткотрайна комисия, която след експертно разискване да създаде промени в Изборния кодекс. В комисията ще вземат участие представители на всички парламентарни групи.

Целта ни е обща - да се подсигурява почтен и транспарантен избор и да се даде опция на българските жители да гласоподават свободно и да изразят волята си такава, каквато е, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя изрази страдание, че ГЕРБ не са се отзовали на поканата за диалози, само че акцентира, че остават отворени за нови срещи.

По време на днешните конкултации всички партии са създали своята оценка за изборния развой и са дали съответни оферти за възстановяване на изборното законодателство.

Участниците са взели решение да предложат в пленарна зала основаването на Временна анкетна комисия, която да прегледа, разиска и заключи всички хрумвания и да направи оферти за решение, които да влязат още веднъж в зала като общи оферти за промени в ИК.

Обединихме се, че има проблеми в Изборния кодекс и изборния развой, разяснява Йордан Цонев от името на Движение за права и свободи.

Той повтори предлагането, коментирано от Корнелия Нинова и добави, че поканата за диалози с ГЕРБ остава.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР