Да бъде създадена професия младежки работник, поиска от министъра на

...
Да бъде създадена професия младежки работник, поиска от министъра на
Коментари Харесай

Най-новата професия - младежки работник

Да бъде основана специалност юношески служащ, изиска от министъра на образованието екипът на Младежкия център в Пловдив. Красимир Вълчев посети през вчерашния ден базата, основана с финансиране по Норвежката стратегия и пари от общината. 

Младежкият център ще създаде стандарт какъв ценз би трябвало да има младежкият служащ и какви обществени и просветителни пълномощия да усвои в подготовката си.  После ще ги предложи на МОН, което пък да задейства включване в класификатора на специалностите. 

Работата на младежкия служащ ще се показва в това да поддържа младите, когато те имат концепция или план, изясни Мария Ангелова, учебен консултант в Младежкия център. За да поеме тази роля, тя е предходна 2-годишно образование на Съвета на Европа. Същата подготовка имат и колегите  от другите три Младежки центъра у нас - в Добрич, Стара Загора и Враца.

На процедура сега те са единствените практикуващи специалността у нас, само че единствено в тези институции. Със основаването на народен стандарт ще се разпишат съответните условия към всички, които желаят да я упражняват, и те ще могат да бъдат наемани също в учебни заведения, общини, други организации, както и да  работят на терен в юношески общности.

Вижте повече по тематиката тук.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР