Да бъде създаден фонд в помощ на регистрираните социални предприятия.

...
Да бъде създаден фонд в помощ на регистрираните социални предприятия.
Коментари Харесай

Създават фонд в помощ на социални предприятия във Варна

Да бъде основан фонд в помощ на записаните обществени предприятия. Това утвърди обществената комисия към локалния парламент по оферти на зам. - ръководителя на Общински съвет Ивайло Костадинов, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Идеята е бюджетът на фонда да бъде 150 хиляди лв. като се кандидатства за подкрепяне на планов принцип.

По време на съвещанието стана ясно, че множеството от записаните предприятия работят на загуба и с цел да продължат да действат обикновено и да реализират резултати се нуждаят от финансова помощ.

За последната година тези предприятия са 12 и множеството от тях работят на загуба.

„ Подкрепям концепцията за подобен фонд, само че тези средства би трябвало да се вземат от бюджета и би трябвало да е ясно от кое място. Предлагам фондът да бъде по – дребен и да е към 30 хиляди в случай, че за други Неправителствени организации по норматив оптималният предел на подкрепяне е 5000. “, съобщи София Колева от Политическа партия – Демократична България.
Всички присъстващи представители на обществени предприятия в зала „ Пленарна “ обаче бяха единомислещи, че сумата от 150 хиляди лв. е даже дребна и не трябва да бъде намалявана.

Комисията утвърди още основаването на Съвет по въпросите на обществените услуги. Такъв се образува за втора година. Съветът се занимава с разбор на потребностите от обществени услуги в общината, както и с следене успеваемостта на към този момент предлаганите услуги.

В състава му ще влизат 23 души с ръководител кметът Благомир Коцев. Участниците има от разнообразни институции като Социално подкрепяне, общинската обществена дирекция, Министерство на вътрешните работи, РУО и други.

Членовете на комисията се съгласиха да бъде повишен щатът на Комплекса за обществени услуги за деца и младежи с 10.5 бройки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР