Да бъде разработена нова енергийна стратегия поиска президентът в периода

...
Да бъде разработена нова енергийна стратегия поиска президентът в периода
Коментари Харесай

Георги Първанов поиска нова енергийна стратегия за България

Да бъде създадена нова енергийна тактика изиска президентът в интервала 2002-2012 Георги Първанов по време на интернационален енергиен конгрес под надпис " Енергетика, стопанска система, сигурност - настоящи измерения ". Експерти в региона на енергетиката обсъждаха главните проблеми пред бранша. Събитието се провежда от Политическа партия АБВ.


Като един от главните проблеми пред развиването на нуклеарната енергетика у нас беше посочено кадровото й застраховане. Според Георги Първанов казусът не е в приходите, а в неналичието на вероятност в региона на енергетиката. Той съобщи, че една нова дълготрайна енергийна тактика би трябвало да стъпи върху действителните проблеми - в това число тематиката за зависимостите в газовия бранш.
Георги Първанов - президент на България (2002 - 2012 година: Бягахме от взаимозависимост от Русия, а в този момент имаме двойна взаимозависимост от Русия, и от Турция.
Според ръководителя на АБВ Румен Петков вместо да имаме 3-ти и 4-ти работещи блокове в АЕЦ " Козлодуй " и работеща мощ в " Белене ", ние продължаваме да сме разколебани.
Румен Петков - ръководител на Политическа партия АБВ: Интересът от директна доставка на газ за Европа през България е общ. Трябва да поставим всички старания той да бъде осъществен.
Енергийният специалист Атанас Тасев уточни, че съветският газ заема 38% от доставките на газ за Европа и значимият въпрос е дали той е необходим на Европа.
Атанас Тасев - енергиен специалист: В термините на европейското антимонополно законодателство значи, че от дълго време е премината алената линия, единствено че Европа не се възмущава.
За вероятностите на въглищната енергетика приказва проф. Холгер Рогнер от Международния институт за прибавен систематичен разбор. Той подсети за пътната карта, съгласно която до 2050 година въглеродните излъчвания би трябвало да бъдат занулени и повдигна въпроса до каква степен е преференциално за стопанската система ни да влага във въглищна енергетика.
 АБВ упорства за директна доставка на съветски газ за България АБВ упорства за директна доставка на съветски газ за България
АБВ ще се бори за директна доставка на съветски газ за България и за останалите страни от Европа. Това съобщи през днешния ден водачът на партията Румен Петков, съгласно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР