Да бъде разпозната една марка не става за един ден

...
Да бъде разпозната една марка не става за един ден
Коментари Харесай

Златната тройка на добрата марка

Да бъде разпозната една марка не става за един ден – това е развой, който лишава много време на нейните основатели. Визуалните детайли са доста значим съставен елемент от този развой, по тази причина и те би трябвало да бъдат деликатно подбрани, премислени и най-важното – непрекъснати. Ако употребявате друг дизайн всякога, за какво не помислите за уеднаквяване, тъй че всеки, който един път спечелите, да се сеща за вас, когато види избран шрифт или колорит от цветовата гама, да вземем за пример? Това работи за безусловно всеки водещ бранд. Вижте кои са трите съществени образни детайла, без които не можете.

Логото

В него би трябвало да бъде въплътена концепцията на компанията, това, което желае да комуникира на аудиторията, и с което желае да бъде свързвана. След като един път сте го основали, помолете дизайнера си за така наречен DO list, където има рекомендации за екипа и сътрудниците ви по кое време кои вариации на логото да употребяват. Там би трябвало да написа по кое време да употребявате фирменото лого (самата илюстрация) и логотипа (името на марката, стилизирано под формата на лого). Също по този начин, би трябвало да е несъмнено по кое време да се употребява черно-бяло и по кое време цветно. Поискайте и DON’T list, където да написа какво не би трябвало хората да вършат с логото ви – да вземем за пример да го обръщат, да трансформират шрифта, да местят обособени елементи от него.

Шрифтът

Определете до 2-3 шрифта, които да употребяват на вашите брандирани материали. Начална точка за това могат да са буквите от логото ви, в случай че имате такива. Ако пък не, внимавайте за това те да кореспондират оптимално с него. Шрифтовете би трябвало да са поредни във всеки тип връзка. Обикновено на всеки от тях се дава някакво тъкмо предопределение – единствено за заглавия, единствено за текстове, единствено за визии офлайн, за цифровото пространство и така нататък

Добра палитра

Ако към този момент имате лого, значи някои от цветовете ви са избрани. Остава да добавите единствено още няколко сходни към палитрата на марката си и да сте сигурни, че желаят да участват и във визиите, които създавате в бъдеще. Повечето палитри варират сред два и шест цвята и могат да включват по-тъмни и по-светли вариации на един нюанс. И още веднъж разяснете на екипа си по кое време какво да употребява.

По материал на Roundpegcomm.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР