Да бъде проведен публичен търг за продажба на недостроена поликлиника

...
Да бъде проведен публичен търг за продажба на недостроена поликлиника
Коментари Харесай

ОбС - Плевен прие решение за продажба на недостроена поликлиника в жк „Дружба“

Да бъде извършен обществен търг за продажба на недостроена поликлиника в жк. “Дружба ”, реши Общинският съвет на Плевен. Съветниците одобриха решението единомислещо по предложение, импортирано като спомагателна точка в дневния ред на съвещанието през м. октомври.

Община Плевен е притежател на парцела - частна общинска благосъстоятелност, находящ се в Плевен, жк. " Дружба ”, 1-ви микрорайон. Първоначално парцелът е бил предназначен за поликлиника с аптека. Съгласно заповед от август тази година на зам.-кмета на Общината същият терен се преотрежда „ За жилищно строителство и обслужващи действия “.

Теренът е с обща повърхност 8 619 кв.м., дружно с построени в него в недодялан градеж три публични здания - 8-етажна постройка със застроена повърхност 588 кв.м, 3-етажна постройка със застроена повърхност 1218 кв.м и 2-етажна постройка със застроена повърхност 327 кв.м. И трите здания са с изтекли гаранционни периоди на носещата структура след изпълнено през 1993 година „ заледяване ” на градежа, не са налични и строителни бумаги и документи. Сградите са със стоманобетонна структура, армировката им е оголена и корозирала, има течове по покривите им, които нарушават целостта на структурата. Постройките са освидетелствани от комисия според констативен протокол от 6 март 2020 година като негодни за обитаване и подлежащи на експертно проучване. Имотът е включен в признатата стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност в Община Плевен за 2022 година в раздел III, точка Б. „ Имоти, които Община Плевен има желание да продаде ”. Изготвената пазарна оценка от лицензиран оценител за парцела възлиза на 1 230 040 лева без Данък добавена стойност, в това число за поземления парцел - 432 790 лева и за публичните здания - 797 250 лева

Съгласно решението, признато от Общинския съвет, за продажбата на терена на недостроената поликлиника в “Дружба ” ще бъде проведен и извършен обществен търг посредством авансово показване на предложенията от участниците в администрацията на Община Плевен при първична цена 1 230 040 лева без Данък добавена стойност лева и депозит от 10 % от първичната цена.

Според показана по предлагането информация към терена досега има деклариран декларативен интерес от страна на две компании.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР