„Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак

...
„Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак
Коментари Харесай

9 септември: 75 години от гибелта на България!


„ Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил съветски крайник в нашата земя “.
~Захари Стоянов

Българите наглеят и би трябвало да бъдат научени, дисциплинирани, осъдени. Това счита една персона, наречена Вадим Трухачов – от Руския държавен филантропичен университет, мнението му е изак… изказано пред радио „ Говорит Москва “.

Поводът: Българското Външно министерство се изрече остро против опита на съветското посолство за следващ път да показа Съюз на съветските социалистически републики като „ избавител “ на България – в галерия за 9 септември.

„ Миcля, чe мoжeм дa oгрaничим брoя нa чaртърнитe пoлeти дo Бългaрия. Тoвa щe им пoдeйcтвa oтрeзвявaщo. Тaм нaглeят, зaщoтo нe пoлучaвaт oтгoвoр. Миcля, чe мoжeм дa им oтгoвoрим c врeмeннo oгрaничeниe “, добавя още другарят Трухачов.

Оказа се, че интернет е цялостен с още сходни „ претенции “ на хора от какви ли не обществени групи и групички.

Санкции желаят товаришите ватенки. Санкции.

Реално, с чартърите, ще ни накривят шапката, ще обиден дребен кръг от туристическия отрасъл, а и това е подозрително, изключително откакто нискотарифни самолетни компании направиха страната ни толкоз известна в целия свят. Но е показателно по какъв начин гледат на нас – като на плебей, който не би трябвало да си мисли, че е независим или мощен, че нещо зависи от него или че в миналото е зависело, всички наши почтени действия и подвиг желаят да заличат, с цел да се пишат те наши спасители, а оттова – и притежатели.

Показателно е по какъв начин протягат кривите си пръстчета, с цел да сграбчен нещо, с което да ни ударят, както в миналото (засега – чартърите им хрумват!), протягат се, с цел да откъснат отново месо от България – ей по този начин, за наставление.

Айде в този момент си представете, че им дадем АЕЦ „ Белене “ в техни ръце…

Нито за секунда и най-големият русофил не би трябвало, НЯМА ПРАВОТО да не помни, че Русия е непозната страна и гледа на първо време своите лични ползи. Те не желаят този АЕЦ единствено поради парите, които ще капят от него (но и поради тях, схваща се), нееееее, напълно не! Най-важното, което желаят, е въздействието, което ще упражняват, с помощта на него. Чрез закани, в случай че би трябвало (а когато някой си има работа с Русия, заканите са единствено въпрос на време, историята помни) и всяване на боязън, те безусловно ще държат в ръцете си и бутона за атомната бомба тук, и лъвския къс от енергетиката ни, който ще ръководят, както си изискат, съгласно това дали сме или не сме послушни плебеи.



А в този момент за това какъв брой са ни „ освободили “ „ освободителите “ и от какво.

ПЪРВО, да не забравяме, че Втората международна война е стартирана от Хитлер, в другарски съюз със Сталин и Съюз на съветските социалистически републики! И, колкото и ватенките да се вършат на ударени, това е исторически факт. На 23 август 1939 година Хитлер и Сталин подписват скришен протокол за подялбата на Европа. На 1 септември 1939 година Хитлер атакува Полша и до момента в който поляците се отбраняват, Сталин подло ги атакува в тил. След което стартира всеобщото изтребване на полски военнопленници от Червената войска.

На вестниците в Съюз на съветските социалистически републики е заповядано да пишат, че Войната е стартирана от Англия и Франция – нагла неистина, която обаче е заложена в контракта сред нацистите и комунистите.

В България българските комунисти стартират всеобща агитация за да принудят царя и държавното управление да влязат в съюз с Хитлер, точно поради другарството му със Сталин. По-късно се срамят от това и се пробват да го изтрият от историята.

През 1944 година, след гнусния прелом, комунистите стартират всеобщи избивания на хора, които не са имали нищо общо с фашистите и фашизма, само че са били набедени за такива, с цел да има „ причина “ да бъдат премахнати, тъй като другояче лъсва същинското лице на комунистите – зли, алчни, садистични убийци, които се забавляват, „ прочиствайки “ сънародниците си и крадейки от тях, паралелно с Червената войска. Комунист патриот няма! Това е ясно. Хора, които продават страната си на непозната окупационна войска, са всичко друго, само че не и родолюбци.



И по този начин – руснаците се съюзяват с нацистите и стартират Втората международна, след това Хитлер ги атакува и те, видите ли, внезапно стават „ положителни “, след това идват в България, като ни афишират война (много освободителско…) и избиват елита ни, тъй като го упрекват, че в действителност не те, а той бил приятелка със остарялото им приятелче Хитлер, а през днешния ден ни плашат със наказания, в случай че приказваме истината. Сталинизмът в никакъв случай не си е отивал от тази тяхна страна. Никога. А той е крайната фаза на тежкото им заболяване – маниакален империализъм!

Когато от Външно дадоха отговор на провокацията и обявиха една общоизвестна на целия свят истина, че „ щиковете на Съветската войска донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите в развитите европейски страни “, от съветското външно министерство, дадоха отговор по този начин: „ България се занимава с пренаписване на историята, говорейки за донесените от

Червената войска така наречен репресии, това е рискова наклонност ". Думите са на говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в изявление за ТАСС.

И по този начин:

„ Неморално е да се упреква Русия за това, че е донесла "окупационен режим " “. Това сподели ръководителят на комисията по интернационалните връзки на Съвета на Руската федерация Владимир Джабаров.

Неморално било да се приказва за окупация…

Когато Съюз на съветските социалистически републики афишира война (обявява война – набийте си го в главите това!) на България, държавното управление тук е ръководено от Константин Муравиев. То е на власт една седмица – от 2 до 9 септември.

Важно е да се запомни ето тази последователност на събитията: България прекъсва дипломатическите си връзки с Германия и желае помирение от Съединени американски щати и Британия. Още на 5 септември държавното управление разисква решение за оповестяване война на Германия. Само че ето тъкмо тук се появява руският сътрудник – тогавашният боен министър ген. Иван Маринов, който спъва публичното разискване и го забавя със 72 часа. През това време от Съюз на съветските социалистически републики декларират, че очевидно сме към момента с нацистка Германия, щом не разгласяваме война и Червената войска идва тук. Откъдето още не си е тръгнала…

По-късно излиза наяве, че ген. Маринов е руски сътрудник и към този момент е разискал с Кремъл това „ закъснение “, което е разрешило на Съюз на съветските социалистически републики да разгласи война на България. На 8 септември обаче, по този начин или другояче, се обнародва решението и се афишира война на Германия, само че това не стопира ватенките да нахлуят и по този начин се озоваваме във война и с двете сили – Германия и Съюз на съветските социалистически републики. И макар че е оповестена война на Германия, след гнусния изменнически и антибългарски прелом на 9 септември, държавното управление е оповестено за фашистко.

Неморално било да се упреква Русия, че е донесла окупационен режим ли…?

Ето какво ни подсети Дойче веле: „ […]група комунисти и някои офицери от армията, извоювани на страната на комунистите, нахълтват в постройката на военното министерство и се самопровъзгласяват за ново българско държавно управление. Едва по-късно в страната един след различен се завръщат Вълко Червенков, Васил Коларов и Георги Димитров, които към този миг са руски жители и членуват в болшевишката партия[…]Американският историк проф. Сирил Блек, който до 1947 година работи в Съюзната контролна комисия в България, показва, че шефът на тази комисия военачалник Бирюзов незабавно уволнява 16 висши български офицери, измежду които и шефа на българския общоприет щаб, след което слага на мястото им руски военни. България е въвлечена във войната против Германия, а 280-хилядната българска войска неотложно е изпратена на фронта. В България остава една близо 200-хилядна окупационна руска армия, която на процедура няма никаква работа.

Съвременници настояват, че руските бойци всеобщо злочинстват (конфискации, убийства, грабежи, изнасилвания) и в това време обезпечават комфорт на комунистическо-криминалните „ шпицкоманди “, които избиват дотогавашния хайлайф на страната. С други думи, българската войска е изпратена да се бори против Вермахта, с цел да се реализира по-лесно замисълът на Сталин и Димитров за превръщането на страната в руски придатък ".

Неморално било… да се упреква Русия, че е донесла окупационен режим!

И не забравяйте, че този месец – септември – има и други значими годишнини, като да вземем за пример:

6 септември: Съединението, против което Русия се противи. Александър III се е оповестил срещу и даже е желал турска войска да се саморазправи с българите. Стефан Стамболов написа за „ Окупационен фонд, основан за устройството на руско-дунайска област “, в който става дума за подривни интервенции в България, финансирани от Русия, с цел да се спре развиването ѝ и да се подтиква поробването ѝ отначало – този път от Русия. Смразяващата подигравка е, че парите идват от вноските, които самите българи вършат, с цел да изплатят „ освободителната война “… Ето с това се поставя край и на мита за братята, дето желали да ни освобождават, тъй като сме славяни. Друг път!

Щом сме плащали, значи те са го играли чисто и просто едни платени наемници. А след това са се пробвали да ни се качат на главата. Е, съумели са, само че им е лишило повече време, в сравнение с са предполагали… чакали са до 1944 година

Маниакалният империализъм чака, само че не забравя…

На 6 септември 1948 година комунистите протягат ръка и на независимостта на Православната черква. Под натиска на комунистическото държавно управление екзарх Стефан I Български подава оставка.

През септември са и най-кръвопролитните боеве в защитата на Добрич през 1916 година Познайте руснаците в този миг какъв брой „ приятелски “ се държат с българите. Но пък и какъв брой пердах са яли!



7 септември 1978 година – на рождения ден на Тошо Тиквата от Правец, комунистическите служби вършат сполучлив атентат против писателя Георги Марков в Лондон. По руски – подло и с отрова – способ, от който не са се отказали и до през днешния ден. Георги Марков е имал шанса да следи тогавашния „ първи “ Тодор Живков и, погнусен от него и „ елита “ към него, е описал видяното. Това му е коствало живота.

„ Мнозина у нас живяха дo скоро време с твърдо разбиране, че наший народ трябваше да чака положително от Русия; само че от 6 септемврий предходната година всеки разбра до каква степен тя е била откровено (расположена) в благопожеланията си по отношение на нашата страна. От този популярен ден 6 септемврий се забележва непрекъснато, че политиката на съветското държавно управление е устремена срещу нашата самостоятелност и автономия “.

~Стефан Стамболов, вестник „ Свобода “, септември 1886 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР