Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на

...
Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на
Коментари Харесай

От последните минути: Борисов с ново разпореждане!

 Да бъде прибавен по-гъвкав метод във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, тъй че тя да може да действа оптимално пълноценно в изискванията на пандемия разпореди министър председателят по време на работно видеоконферентно заседание с членовете на Министерския съвет.

" Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам тъкмо противоположното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, по тази причина от вас изисквам тази еластичност! “, безапелационен бе Борисов.

Той подреди всеки от министрите, без значение за коя сфера дава отговор - обучение, спорт или просвета, да е в непрестанен контакт с министъра на опазването на здравето, с цел да може да се подхващат нужните ограничения за безвредно осъществяване на действия в подтекста на условията за ограничение на разпространяването на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов сложи специфичен акцент върху просветителната система. Той изиска здравният и просветителният министри да предложат решение за продължаването на осъществяването на просветителния развой в изискванията на рецесията от ковид.

Целта е след приключване на двуседмичния период в в този момент настоящата заповед на министъра на опазването на здравето във връзка с учебните заведения да бъде прилаган местен метод според от решенията на регионалните щабове, епидемиологичната обстановка (достигнатите прагове) и предложенията на учебните заведения. При университетите решенията ще бъдат взимани от университетските управления.

Премиерът разпореди също министерството на опазването на здравето и районните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. " Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се стопира. И когато контролът за съблюдаване на карантината се следи от способените органи, ограниченията дават резултат, овладява се заразяването “, означи министър-председателят Борисов.

По време на онлайн съвещанието министър председателят Борисов срещна членовете на кабинета с полемиката, която е водил с държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз по време на неофициалното видеоконферентно съвещание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 през вчерашния ден. Министър-председателят сложи акцент върху дискутираната теза за пазаруването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на Европейски Съюз.

Според премиера въпросът е от голямо публично значение и се отнася до запазване на здравето и живота на всеки жител. Министър-председателят акцентира, че тематиката изисква оптималната осведоменост на популацията и необятен консенсус по тази причина решението за имунизациите може да бъде взето единствено от Народното събрание, където да се произнесат народните представители. " Ако ни поддържат, тогава купуваме и действаме в изискванията на пандемия. Ако не ни поддържат, няма да купуваме “, акцентира министър председателят Борисов.

" Много бързо хората не помнят рецесията - те не помниха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават единствено сметки. А този път сметката ще бъде доста дебела. Затова - чакаме решението на Народното събрание “, акцентира министър председателят Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР