Да бъде премахната автогарата, която се намира пред храм-паметника Алексанъдр

...
Да бъде премахната автогарата, която се намира пред храм-паметника Алексанъдр
Коментари Харесай

Искат площадът около храм-паметника Александър Невски да бъде пешеходна зона

Да бъде отстранена автогарата, която се намира пред храм-паметника " Алексанъдр Невски " и зоната там да се трансформира в пешеходна. За това упорстват жители, съгласно които това да би трябвало да е ново място за обществени контакти и срещи пред величествената панорама на храма. Възможно ли е това да се случи, вижте в репортажа.

София

Площадът към храм-паметника " Алексанъдр Невски " ще бъде трансфорат в пешеходна зона. Всички коли, както и рейсове ще бъдат отстранени.
Симеон Славчев, общински консултант: " Тази автогара към днешна дата е безусловно противозаконна, защото там има позволение да паркират пет рейса. Те в по-голямата си част са повече от десетки, над 15-18, персонално съм засичал. Тези рейсове пречат на един от знаците освен на София, само че и на цяла България да действа вярно. "
Заради недоволството се организира анкета и досегашните резултати показват, че 84% желаят освен премахването на автогарата, само че и на паркираните коли в зоната към катедралата. Предложението на Славчев е подкрепено и от Светия синод, от където споделят, че това е място за молебствия, а не за паркиране на коли.
Цветелина Тодорова: " Не знам за такава концепция, само че бих се радвала, в случай че това нещо бъде превърнато в пешеходно пространство. "
За превозвачите това решение обаче не е положително, тъй като ще ги изправи пред съществени компликации.
Валери Димитров, водач на рейс: " Няма къде на друго място да оставим туристите да прегледат София, тъй като би трябвало да е по-близко. Някъде би трябвало да се обособи някакво място за краткотрайно паркиране. "
Общинският консултант споделя, че такова ще бъде основано в региона на " Халите ", където рейсовете ще смъкват туристите и ще престояват на паркинг при Централната автогара. Славчев изяснява, че при предпочитание от сътрудниците му автогарата може да бъде отстранена до началото на идващия месец. А премахването на синята зона и паркинга за колите на депутатите - до март 2018 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР