Да бъде потърсена дисциплинарна отговорност на 14 служители от Софийския

...
Да бъде потърсена дисциплинарна отговорност на 14 служители от Софийския
Коментари Харесай

Наказват 14 служители на затворите заради избягалите рецидивисти

Да бъде потърсена дисциплинарна отговорност на 14 чиновници от Софийския затвор – 12 от тях на изпълнителски и двама на управителни длъжности. Това е едно от предложенията, които е направила назначената комисия, изясняваща обстоятелствата и събитията към бягството на двамата лишени от независимост на 3 април т.г. в София. Това стана ясно от думите на заместник-министър проф. Николай Проданов, който разгласи резултатите от инспекцията в Софийския затвор, оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването.

На брифинг през днешния ден в Министерството на правораздаването отрасловият заместник-министър проф. Николай Проданов разгласи резултатите от инспекцията досега. На конференцията участваха краткотрайно преназначеният на длъжността основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " старши комисар Васил Миладинов и основен контрольор Ивайло Йорданов – шеф на бранш „ Охрана и сигурност в пандизите ".

„ Установени са редица нарушавания по надзорно-охранителния режим от страна на длъжностни лица, най-много неизвършване на персонален обиск и претършуване на багаж ", съобщи проф. Проданов. Той добави, че е установен занижен надзор по носене на постовата работа и са налице недостатъци от учредителен темперамент. По думите на проф. Проданов е открито още, че съответните длъжности лица са били наясно с високата социална заплаха, която са представлявали двамата лишени от независимост.

По отношение на импортираното оръжие в пандиза, инспекцията не е открила еднопосочно по какъв начин е било пренесено в корпуса на пандиза и работата в това отношение ще продължи.

Проф. Проданов съобщи още, че комисията е излязла с общо 12 съответни рекомендации, които имат за цел повишение на успеваемостта на надзорно-охранителната активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР